Tulevan NHL-kesäkauden sekoittajaksi kaavaillaan parhaillaan poikkeussääntöä, jonka mukaan jokaisella seuralla olisi mahdollisuus ostaa ulos yksi sille epäedullinen sopimus ilman palkkakattokompensaatiota.

Nimekkäin ulosostohuhujen kohteeksi nyt joutunut supertähti on Florida Panthersin maalivahti Sergei Bobrovksi, joka siirtyi seuraan viime kesänä seitsemän vuoden ja 70 miljoonan dollarin jättisopimuksella.

Kahdesti NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitun venäläisen kausi Panthersissa on ollut sanalla sanoen karmea. 50 peliä tällä kaudella pelannut 31-vuotias merkkautti Panthersin maalilla päästettyjen maalien keskiarvon 3,23 sekä torjuntaprosentin 90,0 – molemmat kaukana tähtivahdilta vaadittavasta tasosta.

Mediajätti Sportsnet nostaakin ilmoille hurjan kysymyksen: aikooko floridalaisseura tehdä jättimäisen päätöksen ja ostaa Bobrovskin viimeiset kuusi kautta ulos jo kesällä, mikäli siihen siunaantuu mahdollisuus?

– Tärkeintä kaikesta: se (sopimuksen ulososto) korjaisi viime kesän vääryyden vapailla markkinoilla. Yksikään maalivahti, edes kaksinkertainen Vezina-voittaja, ei ole kahdeksan numeroisen vuosipalkan arvoinen palkkakattoajan NHL:ssä. Maalivahdin pelipaikka on liian ennalta arvaamaton, loukkaantumisherkkä sekä romahdusaltis pelkipaikka. Tila palkkakatossa on aivan liian arvokasta siihen, kanadalainen mediajätti kirjoittaa.

Bobrovski jäi tällä kaudella vieläpä tilastollisesti täysin toisen Panthers-vahdin, ”farmin farmista” ECHL:stä tulleen nuoren Chris Driedgerin jalkoihin. 12 peliä pelanneen 25-vuotiaan Driedgerin tilastot olivat mykistävät 2,05 ja 93,8.

Bobrovskin ympärillä pyöriviä spekulaatioita lisää entisestään se, että Panthersin omistaja on jo julkisesti uhkaillut leikkaavansa joukkueen palkkakuluja siinä tapauksessa, ettei seura yllä tällä kaudella pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: The Athletic: Liigan maalitykki NHL-seurojen kiikarissa – asiantuntija heittää ilmoille uhkakuvan

LUE MYÖS: NHL-toimittaja ehdottaa kahden tähtipelaajan välistä treidiä: ”Siirto, josta on puhuttu siitä saakka, kun…”