The Athletic: Liigan maalitykki NHL-seurojen kiikarissa – asiantuntija heittää ilmoille uhkakuvan

© Kuva: Juha Tamminen

JYPin riveissä tällä kaudella 33 Liiga-maalia pommittanut Julius Nättinen on noussut mukaan NHL-seurojen tutkalle tulevan kauden pelipaikkoja jaettaessa, kertoo The Athletic.

23-vuotias Nättinen on 188-senttisenä ja 93-kiloisena hyökkääjänä mitat täyttävä pelimies, joka vakuutti päättyneellä kaudella varsinkin hyvällä laukauksellaan. The Athleticin asiantuntija Scott Wheeler heittää kuitenkin uhkakuvia Nättisen NHL-uran ylle.

– Pidän Nättisestä, mutten rakasta häntä. Hän on luultavasti AHL:n ja NHL:n välimaaston pelaaja, enkä osta täysin hänen vanhemmalla iällä löytynyttä maalivirettään. Hän ei ole koskaan maalannut muilla tasoilla. Saattaa olla kokeilemisen arvoinen haku syvyyspelaajaksi lyhyellä sopimuksella. Olisiko valmis tekemään kaksisuuntaisen sopimuksen? Wheeler pyörittelee.

Jyväskyläläislähtöinen Nättinen on Anaheim Ducksin 2. kierroksen varaus kesältä 2015. Mies kokeili aiemmin kykyjään Kanadan junnuliigoissa sekä Ducksin organisaatiossa yhden kauden ajan, joskin koko kausi 2017-18 vierähti tuolloin farmiliigan puolella vaisuin tehoin. Viimeiset kaksi kautta Nättinen on kiekkoillut kotikaupunkinsa JYPissä.

LUE MYÖS: Kanadalaismedia: NHL-seura harkitsee supertähtivahdin sopimuksen ulosostamista?