Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne tarjosi torstaina The Athletic -lehdelle vastauksia kiekkofanien kiperiin kysymyksiin.

Yksi faneista halusi tietää, että kuka NHL-pelaaja on Rinteen mielestä vaikein pysäytettävä rangaistuslaukauksissa tai läpiajossa.

Valinta ei ollut kokeneelle suomalaisvahdille vaikea.

– Näiden vuosien aikana minusta on tuntunut, että Patrick Kane on yksi viekkaimmista jätkistä – eikä pelkästään tasakentällisin, vaan myös rankkareissa ja läpiajoissa. Hän on niin luova, joten on todella vaikeaa aavistaa, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi. Me (Predators) pelaamme heitä (Chicago Blackhawksia) vastaan todella usein. Nautin aina todella paljon, kun kohtaamme Blackhawksin ja Patrick Kanen, joten valitsen hänet, Rinne kertoi.

Kane kuuluu rangaistuslaukauksissa NHL:n historian parhaimmistoon. Jenkkitaituri on päässyt kokeilemaan yhteensä 109 kertaa uransa aikana rankkaria, ja näissä on hän on tehnyt jopa 46 maalia. Lukema on kaikkien aikojen kolmanneksi eniten.