Liigassa totaalisesti flopannut Pelicans pisti tuulemaan ennen siirtotakarajan umpeutumista urakalla. Joukkueesta lähtivät Alex Lintuniemi, Topi Jaakola, Miihkali Teppo, Aleksi Mustonen, Antti Tyrväinen, Juhamatti Aaltonen ja Jesse Mankinen.

Siis kolme kärkipään pakkia ja yli ketjullinen kärkipään hyökkääjiä.

Nyt argumenttina käy tietysti se, että suljettu Liiga johtaa tähän. Ei tolkun häivää, pelkkää bisnestä! Sarja pitäisi avata tai joukkuemäärää pienentää. Siinä tulisi roima annos urheilullista näkökulmaa.

Tämän jutun kirjoittaja on toki siinä samaa mieltä, että avattu Liiga olisi sata kertaa mielenkiintoisempi. Mestiksessä taistelu karsintaotteluita vastaan on huimaa kolmikon K-Vantaa – RoKi – Peliitat kesken. Siis oikeasti!

Mutta kun iniseminen Liigan avaamisesta on turhaa vielä pitkään. Olisko helpompaa nähdä tyhennysmyynnit sittenkin positiivisena asiana? Yleensähän positiivinen ajattelu negatiivisen sijaan keventää mieltäkin.

[nosto tasoitus=”vasen”]Jos sarja olisi avoin, tai vaikka siinä olisi edes tasonmittauskarsinta, olisi suurin mahdollinen rangaistus pudotuspeleistä karsiutumisen lisäksi todennäköisesti isojen voittopelien läpsyttely Mestiksen kärkiä vastaan kauden päätteeksi.[/nosto]

Pelicans reagoi täysin mönkään menneeseen kauteen oikeimmalla – ja kieltämättä huvittavimmalla – mahdollisella tavalla. Perinteinen lahtelaismeno.

Milloin kaukalossa tappelee tai taklaa suurinpiirtein jokainen pelaaja, milloin Isku Areenan seinässä komeilee päävalmentaja ilman paitaa moottorisaha kourassa, milloin luotsi paiskaa kaikki vaihtoaitiosta löytyvät tavarat jäälle ja milloin joukkue myy kaikki kärkiukkonsa.

Kaikki Lahessa nähtyä.

***

Jos sarja olisi avoin, tai vaikka siinä olisi edes tasonmittauskarsinta, olisi suurin mahdollinen rangaistus pudotuspeleistä karsiutumisen lisäksi todennäköisesti isojen voittopelien läpsyttely Mestiksen kärkiä vastaan kauden päätteeksi.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos sarja olisi avoin, tai vaikka siinä olisi edes tasonmittauskarsinta, olisi suurin mahdollinen rangaistus pudotuspeleistä karsiutumisen lisäksi todennäköisesti isojen voittopelien läpsyttely Mestiksen kärkiä vastaan kauden päätteeksi.[/nosto]

Vai miten sinä koet, miten esimerkiksi karsintaottelusarjat Liigan kahden viimeisen ja Mestiksen kahden parhaan välillä päättyisivät esimerkiksi paras seitsemästä -järjestelmällä? Sarjataulukoita tuijottamalla parit olisivat Jukurit-KOOVEE ja Sport-Ketterä.

Panosta toki olisi, mutta pelien käsikirjoitus olisi luultavasti sama, kuin nyt pudotuspeleistä putoamaan tuomituilla joukkueilla. Jukurit ja Sport ottaisivat pitkässä juoksussa neljä voittoa puolivaloilla – KOOVEEn ja Ketterän tekemisistä mitään pois. Tasoerot ovat valtavat.

[nosto tasoitus=”vasen”]Nyt suljetussa Liigassa hännille jäävää viisikkoa rankaistaan vielä pahemmalla kädellä.[/nosto]

***

Nyt suljetussa Liigassa hännille jäävää viisikkoa rankaistaan vielä pahemmalla kädellä. Pelaajien myymiset tarkoittavat sitä, että pisteitä ei sarjataulukkoon putoa. Todennäköisesti myös katsojamäärät kotipeleissä romahtavat. Todennäköisesti esimerkiksi Pelicans pelaa nyt kuukauden päivät ilman sen kummempaa panosta ja jopa intoa – vaikka kyse on kuinka ammattilaissarjasta hyvänsä. Suurin osa jäljelle jääneistä pelaajista jatkanee Lahessa ensi kaudellakin – ellei joukkue sitten lopeta toimintaansa -, eli henkilökohtaisessakaan valossa ei ole tarvetta tehdä mitään ihan maagisia taikatemppuja.

Kauden päättäminen apaattisen tunnelman saattelemana ei ole ihannetilanne jo ensi syksyä miettiessä.

Nyt pudotuspeleistä karsiutumisesta rankaistaan todellakin kovalla kädellä. Toki Pelicansin tapauksessa joukkue rakentuu totaalisen uusiksi. Pelaajien myymisten ja uusien hankkimisten seuraukset nähdään vasta ensi kaudella.

Ennen sitä Lahessa pitäisi kestää läpsyttelyitä vielä kuukauden verran.

Teksti on osa Miska Miettisen helmikuun alussa alkaneiden mielipidekirjoitusten juttusarjaa, jota julkaistaan joka maanantai.

LUE AIEMMAT:
Näkökulma: EHT paljasti rajuja epäkohtia – ruotsalaistoimittaja osui kultasuoneen: ”Pilkkaa laajaa jääkiekkoyleisöä”

Pakina: Jääkiekko on kuningaslaji ja Liiga sen kuningassarja