NHL:n suomalaiset maalivahdit ihmevireessä: Ensiksi maalasi Pekka Rinne, nyt voittomaalin syötti Tuukka Rask

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahdit ovat ottaneet NHL:ssä roolia viime aikoina täysin uudessa, tai muussa kuin normaalissa, valossa. Aiemmin viikolla Nashville Predatorsin Pekka Rinne iski historiaa paiskaamalla kiekon Chicago Blackhawksin maaliin.

Sunnuntaiyönä tehoille puolestaan ylsi Tuukka Rask. Boston Bruinsin konkarivahti saalisti pisteet 0+1=1 joukkueen voittaessa NY Islandersin jatkoilla luvuin 3-2. Mikä tietysti hienointa, syötti suomalainen nimenomaan voittomaalin.

Oheisella NHL:n kotisivujen videolla ei ikävä kyllä näy suomalaisen osuutta maaliin. Se sen sijaan käy selväksi, että kyseessä oli varsin suoraviivainen hyökkäys.

Raskin tämän kauden tehot ovat 0+2=2.

Islanders johti ottelua ensimmäisen tauon jälkeen 1-0, mutta toisella tauolla peli oli 1-1. Bostonin osalta ilta sujui nousujohteisesti.

– Valmentajat saivat meihin fokusta. Mielestäni meillä oli paljon enemmän annettavaa, ja se avasi silmämme. Näen, että aloimme pelaamaan paremmin ja paremmin vasta toisessa ja kolmannessa erässä, tehot 0+1=1 saalistanut Charlie McAvoy sanoi NHL:n nettisivuilla.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Leijonien maailmanmestarit mahti-iskussa rapakon takana – toinen iski jopa uransa ennätyspisteet uusiksi

Teuvo Teräväinen säkenöi NHL:ssä, joukkuekaverilta vieläkin kovempi esitys: ”Oli aivan loistava – voitti pelin meille”