Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen (1+1=2) oli suomalaisten ykkösnimiä sunnuntaiyön NHL-kierroksella. Suomalainen syötti voittomaalin ja iski päälle kiekon tyhjään rysään Canesin 2-0-voittoon päättyneessä Los Angeles Kings -pelissä.

Ottelun kolmostähdelle irtosi vastuuta vajaat 18 minuuttia, tehotilasto näytti illan päätteeksi lukemaa +2. Teräväisen koko kauden saldo on 9+34=43 ja +15. Avausmaaliin toiseksi syöttäjäksi merkattiin Sebastian Aho.

Näet suomalaisten syöttämän osuman täältä sekä Teräväisen tekemän häkin täältä.

Suomalaistykki Teräväinen johtaa Carolinan sisäistä pistepörssiä, NHL:n vastaavassa hän on 20:n paikkeilla. Sinivalkoisten pörssissä Teräväinen keikkuu kakkosena heti Florida Panthersin Aleksander Barkovin (13+33=46) perässä.

James Reimer otti Hurricanesin maalilla 41 torjuntaa. Nollapeli oli joukkueelle jo toinen peräkkäinen ja voitto kolmas putkeen.

– Kun tärkein asia hoituu, eli kiekot eivät sisään, siinä pääsee rytmiin ja olon tuntee aina vaan paremmaksi, tähtivahti sanoi seuran kotisivuilla tyynesti.

Voittomaalista vastannut joukkuekaveri Nino Niederreiter kehui maalivahdin taivaisiin.

– Hän oli aivan loistava tänään. Hän voitti pelin meille.