Toronto Maple Leafsin organisaatioon viime kesänä siirtynyt hyökkääjä Kalle Kossila hakee vieläkin kauden ensimmäistä näytönpaikkaa NHL:n puolella.

26-vuotias suomalainen joutui jättämään lähes koko syyskauden väliin harjoituskaudella tapahtuneen loukkaantumisen takia.

Kossilalla havaittiin ensiksi aivotärähdys, mutta lopulta useiden testien jälkeen hänelle diagnosoitiin migreeni, jonka oireita ovat olleet muun muassa näkökyvyn heikkeneminen ja päänsärky.

Kossila toipui joulukuussa pelikuntoon, jonka jälkeen hän on pelannut AHL:ssä 12 ottelua tehoin 3+3=6.

The Athletic -lehden toimittaja Joshua Kloke uskoo, että Kossila saatetaan nähdä NHL:ssä jo tällä kaudella tai sitten viimeistään ensi kaudella.

Kloke kertoo kolumnissaan, että Kossilalle voisi avautua paikka NHL:stä, jos Maple Leafs päätyy lopulta kauppaamaan Kasperi Kapasen, Andreas Johssonin tai muun siirtohuhuissa pyörivän hyökkääjän.

– Kossilasta on tullut toipumisensa jälkeen potentiaalinen vaihtoehto Maple Leafsille, joka yrittää kaupitella hyökkääjiään siirtorajalla. Kossilan luistelu ja vahva työskentely kiekon kanssa tekevät hänestä mielenkiintoisen vahvistuksen NHL:ään päävalmentaja Sheldon Keefen kiekonhallintaan perustuvaan pelisysteemiin, Kloke kirjoittaa.

Kossila olisi Kloken mukaan sopiva vahvistus Maple Leafsin alempiin ketjuihin.

– Jos Kossila otettaisiin Maple Leafsin nelosketjuun tällä tai ensi kaudella, hänen pelityylinsä olisi varmasti hänelle eduksi Keefen pelisysteemiin. Hän hyötyisi varmasti organisaatiosta, joka antaa pelata hänelle ominaista pelityyliään, toimittaja linjaa.