Lähes 400 pelaajaa äänesti: NHL:n aliarvostetuin tulee jälleen Suomesta – ”Minulle hän on sarjan TOP-3 -pelaaja”

© Kuva: Getty Images

The Athletic -lehti on jälleen kysynyt lähes 400:lta NHL-pelaajalta sarjaan liittyvistä asioista.

Suomalaisittain mielenkiintoinen kohta oli NHL:n aliarvostetuimman pelaajan äänestys.

Viime vuoden tapaan äänestyksen voittajaksi valikoitui suomalaispelaaja, sillä Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kahmaisi jälleen voiton ylivoimaisella 22 prosentin ääniosuudella.

– Minulle on hän on sarjan TOP-3 -pelaaja, enkä usko, että moni muu sanoisi samaa, Atlantic-divisioonan pelaaja hehkutti.

– Barkovilla on NHL:n parhaat kädet isoksi pelaajaksi. Hän on valtava, hänellä on uskomaton laukaus sekä uskomaton pelisilmä – hänellä on kaikki ominaisuudet yhdessä paketissa. Ei ole asiaa, joka hänen pelistään puuttuisi, Central-divisioonassa pelaava NHL-peluri ylisti.

Listauksen toiselle sijalle pääsi Barkovin joukkuetoveri Jonathan Huberdeau, joka kaapi yhdeksän prosenttia äänistä.

– Huberdeaulla oli viime kaudella 92 tehopistettä, eikä kukaan siltikään tiennyt hänestä. Edes minä en tiennyt tätä, ennen kuin kävin katsomassa tilastoja, Metropolitan-divisioonan pelaaja hämmästeli.

Kolmannelle sijalle valittiin Washington Capitalsin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström (8%), kun taas neljännen sijan jakoivat kolmen prosentin ääniosuudella Tampa Bay Lightningin sentteri Brayden Point sekä Minnesota Wildin puolustaja Jared Spurgeon.