Tsekin pääsarja Extraligassa pelaava 34-vuotias konkarihyökkääjä, jutun arkistokuvassa oleva Milan Gulas on ollut läpi sarjakauden järjettömässä vedossa. Kun joukkueet ovat pelanneet runkosarjassa vajaat 40 ottelua, on maajoukkuemies rynninyt sarjan pistepörssissä täysin ylivoimaiseen johtoon.

Pelaaja on nakuttanut pelaamassaan 35 runkosarjakamppailussa lähes maalin ja syötön per peli. Saldo on nimittäin ällistyttävän kova 30+30=60. Tehotilastokin näyttää huikeaa lukemaa +11.

Gulasin piste-ero pörssikakkoseen on häikäisevää luokkaa. Karlovy Varyn Tomas Rachunek on sarjan toiseksi tehokkain pelaaja, kun hän on viimeistellyt 36 ottelussa pisteet 17+20=37 (+3).

Vahvasti menee Gulasin kipparoimalla Plzenilläkin. Se keikkuu sarjataulukossa kolmantena, vain kahden pinnan päässä sarjakärki Sparta Prahasta. Tämä on pelannut vieläpä kaksi ottelua Plzeniä enemmän. Pistekärjen kipparoima joukkue on jäänyt viimeisessä kymmenessä kamppailussa vain kerran pisteittä.

Gulas edusti Tsekkiä viime toukokuun MM-kisoissa ja konkari on murtautumassa vasta nyt ainakin Euroopan eliittiin, sillä nuo olivat laitahyökkääjälle vasta uran ensimmäiset MM-kekkerit. Hyökkääjä summasi kuudessa kamppailussa pisteet 1+2=3 (+2).