Jokerit jatkaa neljän kotiottelun viikkoaan KHL:ssä lauantaina kiinalaista Kunlun Red Staria vastaan. Alla on voitto torstai-illalta Admiral Vladivostokia vastaan. Jokerit katkaisi kahden ottelun tappioputkensa, sillä torstain ottelua edelsivät tappiot vieraissa Pietarin SKA:lle ja kotona kazakstanilaiselle Barysille.

Tappiopeleissä Jokerit sai tehtyä yhteensä vain yhden maalin, mutta Admiralia vastaan vastustajan verkot lauloivat neljästi.

– Haluan katsoa asiaa positiivisesta kulmasta. Mikään joukkue ei pysty pelaamaan huipputasolla koko kautta läpi. Jokerit pelasi hyvän ajanjakson, jota seurasi pieni laaksovaihe. Toivon mukaan se taittui parempaan torstaina.

– Joukkuetta koetellaan, ja nyt kysymys on se, että kuinka hyvin se siitä selviää, sillä itseluottamuksen täytyy olla tapissa, kun pudotuspelit alkavat, Nyt ollaan siinä vaiheessa, että enää ei paljon kerkeä kriiseillä, sanoo Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit taistelee edelleen jopa Bobrov-divisioonan voitosta, joten pistemenetyksiin Kunlunia vastaan ei ole varaa. Jokerit lähtee kotiotteluun suosikkina.

– Jokerit on hoitanut nämä pelit pääosin paremmin kuin aikaisempina vuosina, mutta edelleenkin iso haaste on siinä, että heidän pitää kotiyleisön edessä ilmoittaa ensimmäisestä vaihdosta alkaen, että tämä on meidän kotikaukalomme ja me sanelemme täällä tahdin. Näihin otteluihin täytyy saada ladattua vielä enemmän, Mäkinen linjaa.

Suomalaisosaamista Kunlunissa edustaa tällä kaudella Olli Palola. Hän ei kuitenkaan ole ollut aivotärähdyksen takia kokoonpanossa joulukuun 21. päivän jälkeen. Muista tunnetuista nimistä nousee esiin Washington Capitalsissa Stanley Cupin toissa kaudella voittanut Devante Smith-Pelly.

– Mielenkiintoista nähdä Smith-Pelly Hartwall Arenan isossa kaukalossa! En usko, että jalka riittää millään. Ja mikä on hänen motivaationsa pelata tätä sarjaa. En aseta kovinkaan korkeita toiveita hänen pelaamisensa tasolle, sanoo Mäkinen monivuotisena NHL-asiantuntijana.

Jokerit-Kunlun nähdään lauantaina Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa. Ottelun ennakkostudio alkaa kello 15.30.