NHL:ssä valmentaneet luotsit ovat olleet viime aikoina oikein kunnolla myrskyn silmässä, kun otsikoihin ovat nousseet enemmän ja vähemmän kyseenalaisella tavalla toimineet Toronto Maple Leafsin ex-luotsi Mike Babcock, Calgary Flamesista monoa saanut Bill Peters ja Chicago Blackhawksin Marc Crawford.

Nyt esille on noussut myös suomalaisittain hyvinkin mielenkiintoinen tapaus Peter Lavioletten ja ex-kiekkoilija Ville Leinon välillä. Sosiaalisessa mediassa leviää video, jonka perusteella luotsi lyö suomalaishyökkääjää nyrkillä päähän.

https://twitter.com/ClintonPapin/status/1203214500335214593

Nykyisin Nashville Predatorsia luotsaava yhdysvaltalainen oli kertonut tapauksen taustoista ruotsalaislehti Aftonbladetille.

– Puhe siitä, että olisin hyökännyt pelaajia kohtaan fyysisesti, on niin kaukana todellisuudesta, kun vaan voi olla, päävalmentaja lataa alkuun.

– Ville Leino -videon voi tulkita eri tavoin. Siinä tapahtui niin, että otin aikalisän ja yritin motivoida joukkuettani. Olin lyömässä toisen käden kämmentä, mutta löin ohi ja osuin Villen kypärään. Se oli puhdas vahinko, jenkki selittää.

Taalajäillä kausina 2008-14 pelannut Suomen mestari kertoi oman versionsa ESPN:lle.

– Jääkiekossa on tunteita paljon. Valmentajat käyvät kuumana ja asioita vain tapahtuu. Enpä usko, että Peter yritti lyödä minua. Se näytti videolla paljon pahemmalta.

Laviolette ja Leino olivat Philadelphia Flyersissa samaan aikaan kausina 2009-11.

LUE MYÖS:
NHL-supertähti myöntää väitteet – Mike Babcock pyysi tältä kyseenalaista palvelusta: ”En voinut mitään”

Rasismikohu paisuu – NHL-luotsi pyysi nyt anteeksi, muttei maininnut uhria sanallakaan tiedotteessa: ”Harhaanjohtava, teeskentelevä ja huolestuttava”

Ja seuraava valmentaja hyllylle! NHL-rotta paljasti luotsista hurjia asioita – HIFK:ssa käynyt pelaaja jatkoi: ”Suunsoittoon kuului alati homofobisia halvennuksia”