NHL-valmentajat Mike Babcock, Bill Peters ja Marc Crawford ovat olleet viime aikoina tapetilla kyseenalaisen käytöksen takia.

Toronto Maple Leafsista monoa saaneen Babcockin on kerrottu käyttäneen asemaansa todella väärin hyödyksi Mitch Marnerin kanssa. Toronto Sunin toimittaja Terry Koshan kertoi Babcockin pyytäneen aikoinaan tätä tekemään listan joukkueen pelaajista laiskimmasta ahkerimpaan.

Entinen NHL-pelaaja Akim Aliu puolestaan väitti muun muassa NY Postin mukaan, että Peters olisi käyttänyt häntä kohtaan erästä n-kirjaimella alkavaa haukkumasanaa. Kanadalaisukrainalainen on kasvoiltaan tummahko.

Nyt vastaavanlaisen, eli todella kyseenalaisen, käytöksen takia esillä on Crawford. Chicago Blackhawks kertoo kotisivuillaan, että luotsi on hyllytetty toistaiseksi. NHL:n vihatuimpiin pelaajiin kuulunut Sean Avery kertoi tämän potkineen häntä vuonna 2006 erään ottelun aikana.

– Hän ei sanonut, että minun pitäisi mennä istumaan jäähyä. Meitä vastaan tehtiin maali, ja hän antoi minun tuntea sen. Hän potkaisi minua niin, että siitä jäi jälki, Avery valaisi NY Postin mukaan.

Chicago pelasi tiistaiyönä St. Louis Bluesia vastaan ilman kakkosluotsiaan.

– Seura selvittää väitteet perusteellisesti. Crawford on poissa joukkueesta sen aikaa, eikä organisaatiolla ole kommentoitavaa muuten, Blackhawksin kotisivuilla kerrottiin.

Los Angeles Kingsissä luotsin kanssa samaan aikaan ollut, ja uransa HIFK:ssa kaudella 2012-13 päättänyt Patrick O’Sullivan kertoi hänkin hurjia asioita Crawfordista.

– Puhuin hänen fyysisestä hyväksikäytöstä neljä vuotta sitten hänen potkiessa minua ja muita. Verbaaliseen suunsoittoon kuului alati homofobisia halvennuksia. Odotan osallistumista tapauksen tutkimiseen innolla.

https://twitter.com/realPOSULLIVAN/status/120168755373006438