NHL:n palkkakattoaikaan pelaajille tehdyt ”joukkueystävälliset” sopimukset ovat nousseet äärimmäisen tärkeään rooliin menestymisen kannalta.

The Athletic -lehden kokenut toimittaja Pierre LeBrun julkaisi perjantaina oman listansa NHL:n tämän hetken kymmenestä joukkueelle taloudellisimmasta pelaajasopimuksesta.

Lista, jolta yksikään pelaaja ei halua löytää itseään sisälsi ainakin yhden suomalaisen: Aleksander Barkovin.

Barkovin ja Florida Panthersin vuonna 2016 allekirjoittama kuusivuotinen ja 35,4 miljoonan dollarin arvoinen sopimus (5,9 AAV) jatkuu vielä kauteen 2021-22 asti.

– Kun Barkov allekirjoitti tämän taloudellisen sopimuksen, oli hänellä takanaan 36 tehopisteen kausi sekä hänellä oli kesken 59 tehopisteen kausi. Tietenkään Barkovin kohdalla arvoa ei voi mitata pelkästään tehopisteillä, sillä onhan hän ollut Selke-äänestyksessä viiden parhaan joukossa joka kausi. Hänen arvonsa pomppasi kaudella 2017-18, kun hän kirjasi ensiksi 78 tehopistettä ja tämän jälkeen kaudella 2018-19 huimat 96 tehopistettä, LeBrun perusteli.

Varmaa on se, että Barkovin seuraava NHL-sopimus tulee olemaan sarjan rahakkaimpien joukossa.

– Hän on yli 10 miljoonan dollarin arvoinen pelaaja nykyhinnoilla. Kesällä 2022 näemme sitten Barkovin oikean arvon, kun hänen sopimuksensa päättyy, ja hän ei täytä kuin vasta 27 vuotta seuraavana syyskuussa. Hän vielä tarpeeksi nuori saamaan toisen erittäin rahakkaan sopimuksen, LeBrun uskoo.

Listan kärkipaikan vei odotetusti Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon, joka tienaa melkoisen vaatimatonta 6,3 miljoonan dollarin palkkaa vielä kesään 2023 asti.

Toiseksi oli laitettu Boston Bruinsin hyökkääjä David Pastrnak (6,66 miljoonaa AAV), kun taas kolmannen sijan otti Edmonton Oilersin hyökkääjä Leon Draisaitl 8,5 miljoonan dollarin palkan tuovalla sopimuksellaan.

Listalta löytyivät myös: Brad Marchand (4), Brendan Gallagher (5), John Carlson (6), Mark Scheifele (7), Sean Couturier (9) sekä Fredrik Anderson (10).