Siinä jäi Wayne Gretzky taakse: NHL:n supertähti otti askeleen kohti upean pörssin kärkeä – ”Itsellä kesti yli puolet enemmän”

© Kuva: Getty Images

Kesällä 2012 ja 2014 Los Angeles Kingsin Stanley Cupiin johdattanut Anze Kopitar iski maanantaiyönä Detroit Red Wingsiä vastaan maalin, jolla pelaaja liitti itsensä historiakirjoihin ikiajoiksi.

Kun slovenialainen on iskenyt NHL:n runkosarjan 1 038 ottelussa nyt tehot 325+594=919, nousi Kopitar Kingsin kaikkien aikojen sisäisessä pistepörssissä jo neljänneksi ohi kaikkien aikojen pelaajan, Wayne Gretzkyn.

– Se tuntuu melko hienolta. Mutta oletukseni mukaan Gretzky sai sen kasaan noin 400 pelissä, joten itsellä kesti yli puolet enemmän. Se on upea virstanpylväs, Kopitar sanoi Kingsin Twitter-tilin videolla.

The Great One -lempinimeä totteleva legenda painoi Kingsissä aikoinaan 539 ottelussa 918 pistettä lukemin 246+672. Slovenialaissentteri on pörssissä ensimmäinen, joka ei ole yltänyt tuhanteen pinnaan.

Kingsin kaikkien aikojen kärkinimi on Marcel Dionne 1 307 pisteellä (550+757), kakkosena keikkuu Luc Robitaille 1 154 pisteen ja Dave Taylor kolmantena 1 069 pinnan turvin.

Maanantaiyönä Kopitar maalasi kaikkiaan kahdesti LA:n 4-2-voitossa ja kippari oli ottelun ykköstähti. Slovenialainen on latonut tällä kaudella surkeassa Los Angelesissa 35 koitoksessa upeat tehot 13+18=31. Kings viilettää paraikaa neljän ottelun pisteputkessa, jossa voittoja tilille on irronnut kolme.

LUE MYÖS:
Patrik Laine heilutti maaliverkkoja murskavoitossa – osuma kertoo pelaajassa tapahtuneesta muutoksesta