Kesällä 2012 ja 2014 Los Angeles Kingsin Stanley Cupiin johdattanut Anze Kopitar iski maanantaiyönä Detroit Red Wingsiä vastaan maalin, jolla pelaaja liitti itsensä historiakirjoihin ikiajoiksi.

Kun slovenialainen on iskenyt NHL:n runkosarjan 1 038 ottelussa nyt tehot 325+594=919, nousi Kopitar Kingsin kaikkien aikojen sisäisessä pistepörssissä jo neljänneksi ohi kaikkien aikojen pelaajan, Wayne Gretzkyn.

– Se tuntuu melko hienolta. Mutta oletukseni mukaan Gretzky sai sen kasaan noin 400 pelissä, joten itsellä kesti yli puolet enemmän. Se on upea virstanpylväs, Kopitar sanoi Kingsin Twitter-tilin videolla.

The Great One -lempinimeä totteleva legenda painoi Kingsissä aikoinaan 539 ottelussa 918 pistettä lukemin 246+672. Slovenialaissentteri on pörssissä ensimmäinen, joka ei ole yltänyt tuhanteen pinnaan.

Kingsin kaikkien aikojen kärkinimi on Marcel Dionne 1 307 pisteellä (550+757), kakkosena keikkuu Luc Robitaille 1 154 pisteen ja Dave Taylor kolmantena 1 069 pinnan turvin.

Maanantaiyönä Kopitar maalasi kaikkiaan kahdesti LA:n 4-2-voitossa ja kippari oli ottelun ykköstähti. Slovenialainen on latonut tällä kaudella surkeassa Los Angelesissa 35 koitoksessa upeat tehot 13+18=31. Kings viilettää paraikaa neljän ottelun pisteputkessa, jossa voittoja tilille on irronnut kolme.

LUE MYÖS:
Patrik Laine heilutti maaliverkkoja murskavoitossa – osuma kertoo pelaajassa tapahtuneesta muutoksesta