Kurinpito jyrähti: Liigan päähän kohdistuneista kohutaklauksista pitkät tuomiot!

© Kuva: Juha Tamminen
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigan viime päivien kiivain puheenaihe on ollut päähän kohdistuneet taklaukset. Taavi Vartiainen taklasi lauantaina rumasti Tapparan Tuukka Mäntylää. Samalla kierroksella Ilveksen Panu Mieho puolestaan teloi huippulupaus Patrik Puistolan.

Liigan kurinpito on nyt julkaissut päätöksensä kummastakin tapauksesta. Vartiainen sai taklauksestaan kuuden ottelun pelikiellon.

– Vartiaisen taklaus kohdistuu voimakkaasti Mäntylää päähän ja vartaloon. Kurinpitodelegaatio toteaa, että vaikka Vartiainen suorittaa taklauksen ilman ylöspäin suuntautuvaa liikettä ja sinänsä vartalollaan, taklauksessa aiheutuu voimakas kontakti Vartiaisen olkapäästä Mäntylää päähän, Liigan kurinpitodelegaatio perustelee.

Miehon pelikielto puolestaan on neljän ottelun mittainen.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat edelleen kovat taklaukset, mutta ne pitää pystyä suorittamaan sääntöjen sallimalla tavalla. Lähtökohtaisesti yksin taklaajalla on vastuu siitä, ettei taklauksessa tapahdu osumaa vastustajan päähän. Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Miehon taklauksesta aiheutuu voimakas ja loukkaantumiseen johtava osuma vastustajan päähän, päätöstä perustellaan.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!