NHL:n tulikuuma pelaaja kahteen urotekoon – kehut menivät pistepörssissä jo ”teksti-tv-sijoille” nousseelle suomalaisyllättäjälle: ”Todella hyvä näkemys pelistä”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesilla riitti sunnuntaiyönä aihetta riemuun NHL:ssä, kun joukkue kaatoi Florida Panthersin Teuvo Teräväisen johdolla luvuin 4-2. Suomalaishyökkääjä saalisti ottelussa peräti kolme syöttöpinnaa, ja noista kaikki olivat komeasti ykkössyöttöjä.

Turbo-lempinimeä totteleva suomalainen oli ottelun kakkostähti. Teräväisen peliaika kirjattiin tilastoihin numeroin 19.31, ja hyökkääjä sai vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin. Tehomiehen plusmiinussaldo oli hulppea +3.

– Turbolla on todella, todella hyvä näkemys pelistä, joukkuekaveri ja ykkösparin puolustaja Dougie Hamilton (1+1) kehui Hurricanesin kotisivuilla.

Tehomiehen kehut Teräväisen suuntaan ovat mieltäylentäviä, kun pakki on itse pelannut suoraan sanottuna järjettömän kauden. Hamiltonin tehot ovat 10+15=25.

Nyt 26-vuotiaasta kanadalaisesta tuli ensimmäinen kymmenen maalin rajan rikkonut puolustaja NHL:ssä tämän kauden osalta.

Lisäksi Hamilton teki eräänlaista seurahistoriaa, kun hän ylsi mainittuun kymmeneen maaliin nopeammin kuin kukaan muu puolustaja Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa. Justin Faulk naputti kymmenen pömpeliä kasaan 28 pelissä kaudella 2015-16.

– Hyvät hyökkääjät antavat pakeille hyviä syöttöjä, ja meidän täytyy vain tehdä parhaamme, Hamilton sanoi tyynenä viitaten edelleen muun muassa Teräväiseen.

25-vuotias helsinkiläinen on hänkin upeassa tikissä. Teräväinen ensinnäkin kasvatti johtoaan Canesin sisäisessä syöttöpörssissä hänen saldonsa ollessa nyt 6+18=24. Andrei Svetshnikov ja Hamilton jakavat kakkossijaa 15 napsullaan.

Koko NHL:n pistepörssissä suomalaistykki kipusi jo ”teksti-tv-sijoille”, kun pinnat oikeuttavat siinä upeasti 20:nteen sijaan. Syöttöpörssissä Teräväinen on terävimmän kärjen takana jaetulla 11:nnellä tilalla.

Stanley Cup -voittajaa voitaneen pitää ilman sen kummempia selittelyitä suuren suurena yllättäjänä. Esimerkiksi viime kauden jo valmiiksi maagisen kova piste-ennätys (21+55=76) on menossa nyt tällä tahdilla nipin napin, mutta komeasti rikki.

LUE MYÖS:
Kesällä hillittömän jatkosopimuksen tehnyt NHL-tähti nousi jo yöllä tilastokärkeen – mahdollisuus jyrätä suvereeniin johtoon lähivuosina

Sieltä maaliennätys uuteen uskoon! NHL:n suomalaistykki osui taas, toinen suomalaispelaaja vastasi kauden avaushäkillään

NHL:n suomalaispelaaja mätti komeat pisteet, tehotilastossa järjetön lukema – Kaapo Kakko ja kumppanit ottivat silti voiton liki ainutlaatuisella tavalla


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille