NHL:n suomalaispelaaja mätti komeat pisteet, tehotilastossa järjetön lukema – Kaapo Kakko ja kumppanit ottivat silti voiton liki ainutlaatuisella tavalla

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Artturi Lehkosen sunnuntaiyön mahti-isku ei riittänyt mihinkään Habsin kokiessa karun kohtalon Kaapo Kakon tähdittämää NY Rangersia vastaan. Canadiensin kakkosketjun laituri mätti tehot 2+1=3 tiukassa 5-6-tappiossa.

Erityisen katkeran häviöstä teki se seikka, että Montreal johti ottelua toisen erän alussa lukemin 4-0. Lehkonen oli tehnyt tässä vaiheessa maalin ja saalistanut kylkeen syöttöpinnan. Rangers nousi ennen toista taukoa 4-3:een, mutta päätöserän alussa piikkiöläinen kuritti Kakkoa ja kumppaneita taas, nyt 5-3-osumallaan.

Tuon jälkeen iski vain Rangers ja kerran jopa alivoimalla. Nousu oli luokkaa harvinainen, sillä aiemmin Rangers oli kivunnut runkosarjassa neljän maalin takaa tasoihin ja ohi kolmesti. Edellisestä kerrasta oli aikaa liki 30 vuotta, kun tapaninpäivänä 1991 Washintgon Capitals koki Habsin kaltaisen kohtalon.

Vajaat 16 minuuttia pelanneen Lehkosen iltapuhde oli kaikkiaan häikäisevä, sillä esimerkiksi hänen tehotilastonsa lukema jäi uskomattomat neljä pinnaa plussalle. Suomalaista ei kuitenkaan palkittu tähdillä.

Pelaajalle kolmen pisteen iltapuhde oli harvinaista herkkua, sillä aiemmin laituri oli pystynyt vastaavaan kahdesti. Lehkonen pelasi debyyttikaudellaan kaksi sellaista peliä, joissa hän kiskoi täysin identtiset tehot 2+1=3.

Habsin muista sinivalkoisista pelaajista Joel Armia saalisti syöttöpisteen alustettuaan Lehkosen avausmaalin, Jesperi Kotkaniemi puolestaan jäi pisteittä. Sama oli Rangers-lupaus Kakon kohtalo.