Sieltä maaliennätys uuteen uskoon! NHL:n suomalaistykki osui taas, toinen suomalaispelaaja vastasi kauden avaushäkillään

© Kuva: Getty Images

Kun Dallas Starsin Roope Hintz osui sunnuntaiyönä Chicago Blackhawksia vastaan 2-1-voittoon päättyneessä pelissä varsinaisella peliajalla kerran, nosti hyökkääjä kauden maalisaldonsa jo kaksinumeroiseksi. Nyt pelaajalla on osumia kasassa jo kymmenen kappaletta.

Se on suomalaisen yhden kauden maaliennätys. Viime, eli debyyttikausi toi pelaajalle maaleja yhdeksän ja tehoja kaikkiaan mallia 9+13=22. Nyt kasassa ovat pinnat 10+2=12. Hintz on suomalaisten sisäisessä maalipörssissä kakkosena Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon (11) perässä.

Dallasin ja Chicagon välien selvittelyssä varsinaisella peliajalla maalasivat vain suomalaiset, sillä avauserässä syntyneistä osumista jälkimmäinen oli Olli Määtän käsialaa. Maali oli Stanley Cup -voittajalle ja olympialaisten mitalistille kauden sekä Blackhawks-uran ensimmäinen.

Voitto oli tulikuumalle Dallasille jo kuudes putkeen, ja lisäksi 15 edellisen pelin saldo on vakuuttavat 13 voittoa.

LUE MYÖS:
NHL:n suomalaispelaaja mätti komeat pisteet, tehotilastossa järjetön lukema – Kaapo Kakko ja kumppanit ottivat silti voiton liki ainutlaatuisella tavalla