Tampa Bay Lightningin venäläisvahti Andrei Vasilevski on torjunut NHL:ssä sunnuntaiyönä historiaa. Kun kassari pysäytti Anaheim Ducksin murskaavassa 6-2-voitossa, otti Vasilevski uransa 132. voittonsa Bolts-paidassa.

Tampa Bay Lightning

@TBLightning
132 wins (and counting) as a Bolt. ⚡️🦁

Tuo voittomäärä on isompi kuin kenenkään muun Tampassa. Ben Bishop jäi kakkoseksi, ja hän on venäläisen kanssa ainoa yli sataan voittoon yltänyt kassari. Toinen venäläinen Nikolai Khabibulin on kolmantena 83 kiinnityksellään.

Vasilevski venyi yöllä pikkumustan eteen kunnioitettavat 36 kertaa. ”Vasta” 25-vuotiaalla pelaajalla on meneillään NHL:ssä ja Tampassa kuudes kausi. Koska Vasilevski on verrattain nuori torjuja, jyrännee hän kyseisessä tilastossa tulevien vuosien aikana suvereeniin johtoon.

Nykyinen pahvi pitää Vasilevskin Tampassa lähes kymmenen vuotta, kauteen 2027-28 saakka. Pelaaja kirjoitti tuoreimman, kahdeksan vuoden ja ja kaudella 2020-21 alkavan sopimuksen heinäkuun lopussa.

LUE MYÖS:
Sieltä maaliennätys uuteen uskoon! NHL:n suomalaistykki osui taas, toinen suomalaispelaaja vastasi kauden avaushäkillään

NHL:n suomalaispelaaja mätti komeat pisteet, tehotilastossa järjetön lukema – Kaapo Kakko ja kumppanit ottivat silti voiton liki ainutlaatuisella tavalla