Nokialta lähtöisin oleva 21-vuotias hyökkääjä Otto Koivula debytoi NHL:ssä sunnuntain vastaisena yönä NY Islandersin sotisovassa. Joukkueen juhannuksen 2016 neloskierroksen 120. varaus kellotti 4-3-voittoon päättyneessä Philadelphia Flyers -ottelussa peliaikaa reilut seitsemän minuuttia.

Koivulan perustilastot olivat pitkälle nollaa. Taklauksia Koivula jakoi kaksi. Isles teki ottelussa häkellyttävän nousun, kun se kampesi päätöserässä kymmenen minuutin aikana 0-3:sta tasoihin ja lopulta voittoon voittolaukauskisassa.

– Jos rehellisiä ollaan, niin onhan tämä mahtavaa. Fiilis on hieno ja unelma on toteutunut, suomalaishyökkääjä hehkutti seuran nettisivuilla.

NY Islanders keikkuu itäisessä konferenssissa kakkosena. Nyt joukkue on hävinnyt vain neljästi ja jäänyt kolme kertaa täysin tyhjin käsin. Islandersin pisteputki on pituudeltaan jo häikäisevät 14 ottelua. Islanders on jäänyt pisteittä edellisen kerran yli kuukausi sitten.

– Päässäni on epätodellinen tunne tällä hetkellä. En malta odottaa seuraavaa ottelua.

Islandersin pisteputki on pidempi kuin millään muulla joukkueella tällä kaudella.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @NYIslanders rallied from a 3-0 third-period deficit to earn a shootout win against the Flyers and extend their point streak to 14 games (13-0-1), the longest by any team this season. #NHLStats

Koivulakin on ollut valokeilassa, joskin vähän erilaisesta syystä. Häntä on pompoteltu viime aikoina tiuhaan Islandersin ja AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersin välillä.

– Alla on kaksi sairasta viikkoa. Minua on siirrelty jatkuvasti ylös ja alas. Olen iloinen päästyäni vihdoin mukaan ensimmäiseen NHL-otteluuni.

LUE MYÖS:
No vihdoin! Viime kaudella Liigassa kovia pinnoja latonut Suomen mestari avasi pistetilinsä Pohjois-Amerikassa

Ei voi olla todellista! Ville Heinola loukkaantui Lukon pelissä, myös kapteeni putosi – päävalmentaja kommentoi näin

Jättiminuutit kerännyt Miro Heiskanen tehokkaana – tulikuuma suomalaiskaksikko jälleen sivussa

Katso video: NHL-ottelussa täysi kaaos – jopa maalivahdit pistivät painiksi

Suomalaispelaaja debytoi NHL:ssä – ensiesiintymisestä paha pannukakku