”Enemmän kuin epätodennäköistä” – Aleksander Barkov kipparoi Panthersin jo toistamiseen käsittämättömään temppuun, nousi Olli Jokisen ohi upeassa tilastossa

© Kuva: Getty Images

Suomalaissentteri Aleksander Barkovin johtama Florida Panthers on näyttänyt NHL:ssä lähimenneisyydessä sen, että kaikki tosiaankin on mahdollista. Joukkue nousi perjantaiyönä Anaheim Ducksia vastaan peräti neljän maalin takaa rinnalle ja ohi 5-4-jatkoaikavoittoon.

Temppu ei ollut Panthersilta marraskuussa suinkaan ainutlaatuinen. Boston Bruins koki reilu viikko sitten samanlaisen kohtalon pantteripaitojen noustessa ainoastaan viimeisen kaksikymppisen aikana 0-4:stä 4-4:ään ja lopulta 5-4-voittoon voittolaukauskisassa.

Florida on vasta toinen joukkue sarjan historiassa , joka on onnistunut nousemaan ottelun voittoon neljän maalin takaa-ajoasemasta kahdesti yhden kauden aikana. Samaan pystyi Edmonton Oilers lähes 40 vuotta sitten syksyllä 1983. Silloin Edmonton kyykytti Vancouver Canucksia kahdesti kyseisellä tavalla.

Päävalmentaja Joel Quenneville oli sanonut tuon Boston-pelin jälkeen Floridan tempun olleen epätodennäköistä. Mitäpä luotsi nyt tuumaa?

– Enemmän kuin epätodennäköistä, Quenneville heittää seuran kotisivuilla.

Anaheimia vastaan Florida iski 1-4-maalin digitaalien näyttäessä aikaa 38.53. 4-4-häkki puolestaan syntyi päätöserän puolella ajassa 55.37. Vajaa 22 minuuttia pelannut joukkueen ykkössentteri Barkov oli iso osa kiriä hänen saalistaessa ottelussa tehot 0+2=2 (+2).

Jos teki joukkue historiaa, niin samaa teki myös suomalaiskapteeni. Barkov on saalistanut NHL:n runkosarjassa, eli Panthersissa nyt 232 syöttöpinnaa, joilla hän nousi joukkueensa syöttöpörssissä kaikkien aikojen kolmanneksi. Sentteri pudotti taakseen 231 napsun Olli Jokisen.

Panthersin kaikkien aikojen syöttöpörssin kärkinimi on Jonathan Huberdeau 254 passillaan, kakkosena on Stephen Weiss (249).

Florida keikkuu itäisessä konferenssissa neljäntenä ja suomalaistykki Barkov NHL:n pistepörssissä aivan terävimmän kärjen takana tehoin 7+22=29.

LUE MYÖS:
Ennätysvaroitus! Sensaatiomaista kautta pelaava tulokaspakki lähestyy NHL-legendan lähes 40 vuotta vanhaa saavutusta

Kaikki lasketaan! Patrik Laine heilutti NHL:ssä verkkoja tuurimaalilla: ”Laittoi sydämensä peliin”