Apina lähti koko joukkueen niskasta! Lähelle komeaa pörssikärkeä noussut NHL:n suomalaistykki vakuutti historiallisella panoksellaan – ”Oli kyllä hullua”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Joonas Donskoi oli Colorado Avalanchen suurimpia sankareita perjantain vastaisena yönä kiskottuaan Nashville Predatorsin reppuun historiallisesti uransa ensimmäisen hattutempun. Avs vei maalikarkelot nimiinsä erikoisin luvuin 9-4.

Colorado tuli peliin alakuloisena, kun se oli hävinnyt yhden ottelun toisen perään viime aikoina. Lisäksi telakalla olivat ykkösketjun tykit Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog. Voitto taisikin tehdä erityisen nannaa.

– Olen ylpeä. Me tarvitsimme tätä voittoa, suomalaistykki myönsi seuran kotisivuilla.

Pelissä todistettiin useampaa erikoista tilastokummajaista.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ: Historialliset murskajaiset! NHL:n suomalaisvahdit tulitettiin reikäjuustoksi – ainutlaatuista iltaa viettänyt suomalaistykki lähellä pörssikärkeä

Ottelu oli lähteä Nashvillen käsikirjoitukseen mukaan, kun Avsille tuttuakin tutumpi Matt Duchene iski toisen erän alussa 3-2-maalin.

– Tulimme peliin parin tappion putkessa ja olisimme voineet lyödä leuat rintoihin todeten, että ”taas mennään”. Mutta hoidimme asiat hyvin. Jatkoimme vain pelaamista, reilut 19 minuuttia pelannut suomalainen sanoi.

– Tiesimme, että olimme niskan päällä. Niin oli jopa ensimmäisessä erässä ja toisenkin alussa. He iskivät pari valitettavaa maalia, mutta jatkoimme taistelua, pistelinko jatkoi.

Joonas Donskoi sai tuulettaa maaliaan jopa kolmesti. KUVA: Getty Images

Avalanche mätti toisessa erässä mielipuoliset kuusi maalia, eikä kyllä koko pelin saldo yhdeksänkään ole ihan mikään tavanomainen. Suomalainen myönsi, ettei hän koskaan olisi uskonut olevansa mukana vastaavanlaisessa kamppailussa.

– Se oli kyllä hullua. Pelasimme hyvin. Häkin löytäminen kesti hetken, mutta kun teimme pari, kavereilta putosi taakat harteilta. Löysimme sen hyökkäyspelin, joka meillä on ollut kateissa parissa viime pelissä.

Nashville-voitto antoi kaikkinensa viitteitä paremmasta. Yksi epäkohta tosin oli se, että nyt Rantasen ja Landeskogin lisäksi myös ykkösketjun kolmaskin nimi, eli Nathan MacKinnon kärsi jonkin sortin hajoamisesta.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ: Ei voi olla totta! Coloradon surkea epäonni jatkuu: nyt loukkaantui Nathan MacKinnon

– Kun palaamme takaisin niille raiteille, jotka tuovat voittoa, asiat helpottuvat. Teimme paljon hyviä asioita ja meidän on vain jatkettava tätä, kuusi kertaa maalia kohti ampunut ja tehotilastoon lukeman +2 kerännyt raahelainen summasi.

Donskoi nousi maaleillaan Coloradon sisäisen maalipörssin kakkoseksi. Kahdeksan maalin miehen edessä on yhden kihauksen enemmän tehnyt MacKinnon.

Peräti viisi koitosta käsittäneen tappioputken katkaisseen Coloradon osalta kausi jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaina aamuyöstä. Silloin vastaan tulee Columbus Blue Jackets.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS