Historialliset murskajaiset! NHL:n suomalaisvahdit tulitettiin reikäjuustoksi – ainutlaatuista iltaa viettänyt suomalaistykki lähellä pörssikärkeä

© Kuva: Getty Images

Perjantain vastaisena yönä pelattu Colorado Avalanchen ja Nashville Predatorsin välinen NHL-ottelu oli juhlaa ensiksi mainitun Joonas Donskoille ja kylmää kyytiä vieraiden maalivahtikaksikolle Pekka RinneJuuse Saros.

Avalanche kuritti Predsiä peräti luvuin 9-4 Donskoin painaessa hattutempun. Colorado ryöpytti Nashvillea kaikkein pahiten ottelun toisessa erässä kiskomalla kuusi maalia vain kahdeksaan minuuttiin.

Se on tietysti sanomattakin selvää, että temppu on luokkaa ällistyttävä. Vain kolme joukkuetta on pystynyt tekemään viisi maalia nopeammin toisessa erässä. Edellisen kerran kovempaan temppuun pystyi Tampa Bay Lightning vuonna 1999.

Lisäksi maalimäärä oli Coloradon seurahistorian mittapuulla ainutlaatuinen. Joukkue teki muutettuaan Denveriin (1995) vasta viidennen kerran yhdeksän maalia pelissä. Edellisen kerran Avs pystyi tällaiseen 12 vuotta sitten, joulukuussa 2007.

Rinteelle ja Sarokselle ottelu oli täydellinen katastrofi. Rinteen urakka päättyi vajaan 27 minuutin kohdalla hänen antauduttua viidesti. Suomalaiskonkari torjui 17/22 kutia ja Saros 19/23 laukausta. Pelaajien torjuntaprosentit olivat karmeat 77,3 ja 82,6.

Näet lisää tilastoja ja esimerkiksi uransa ensimmäisen hattutempun latoneen Donskoin maalit täältä.

Donskoi on painanut uudessa joukkueessaan tällä kaudella tehot 8+3=11. Huomionarvoista on se, että suomalaistykki on Avalanchen toiseksi paras maalitykki, yhden osuman supertähti Nathan MacKinnonia perässä.

LUE MYÖS:
MM-kultaleijona teki NHL-debyyttinsä – selostajat naureskelivat miehen nimelle: ”Kuka näitä oikein keksii?”


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.