Ottawa Senatorsin puolustaja Erik Brännström oli joutua maksamaan karun hinnan estettyään Toronto Maple Leafsin supertähden Auston Matthewsin hattutempun aivan NHL:n avauskierroksen ottelun lopussa.

Tilanteessa kaatuneen Matthewsin luistin nousi suoraan 20-vuotiaan ruotsalaispakin naamaan. Brännström selvisi osumasta lopulta vain muutamalla tikillä.

– Se osui todella lähelle silmääni, joten olin onnekas. Näin kaiken sen veren, enkä aluksi tiennyt vuotiko vain nenäni vai mistä oli kyse, Brännström totesi Senatorsin nettisivulla.

Ruotsalaislupaus kellotti ottelussa jääaikaa lähes 16 minuuttia ja sai joukkueen päävalmentaja D.J.Smithiltä vuolaat kehut.

– Hän oli mahtava. Olen nähnyt hänen taistelutahtonsa koko harjoitusleirin ajan ja siksi hän on nyt täällä. Hän sai tikkejä naamaansa ja oli heti taas harjoituksissa. Ei ollut puhettakaan, että hän jättäisi ne väliin. Tämä poika haluaa olla kiekkoilija. Tilanne oli ikävä, eikä hän tule näyttämään vähään aikaan hyvältä, mutta hän on kunnossa, Smith totesi.

Brännström on alun perin Vegas Golden Knightsin ykkösvaraus kesältä 2017 ja saapui Senatorsiin viime helmikuussa osana kauppaa, jossa supertähti Mark Stone matkasi Ottawasta nevadalaisseuraan. Hän on pelannut NHL-urallaan toistaiseksi kolme ottelua.

Raju tilanne on nähtävissä alla olevalta videolta tai täältä.