Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas on tarjonnut viimeisen parin vuoden aikana mammuttisopimuksia suurimmille hyökkäyspään tähdilleen pitääkseen nämä seurassa myös tulevaisuudessa.

Puolustuksen osalta päätös saattaa koitua viimeistään ensi kesänä katastrofaaliseksi. Joukkueen puolustajista ainoastaan Morgan Riellyn sopimus ulottuu myös tulevan kesän yli, minkä vuoksi Leafsin alakerrassa lieneekin edessä iso tuuletus.

Viimeistä sopimuskauttaan pelaavista puolustajista ykkössijalla jatkosopimuksia tarjottaessa lienevät kallispalkkaiset Tyson Barrie, Cody Ceci sekä Jake Muzzin. Kaikkien kolmen palkkavaatimuksiin hyökkäyksensä täyteen jättisopimuksia ladanneella Leafsin seurajohdolla ei ole varaa vastata. Kolmikosta todennäköisimpänä lähtijänä pidetään 30-vuotiasta Muzzinia, joka saapui seuraan kesken viime kauden Los Angeles Kingsistä.

Kokenut NHL-sisäpiirilähde Pierre LeBrun kertoo Leafsin keskittyvän tulevaisuuden suunnittelussaan ensisijaisesti Barrien ja Cecin jatkosopimuksiin. Muzzinin mahdollinen jatkosopimus tulisi toimittajan mukaan kyseeseen vasta siinä tilanteessa, ellei jompi kumpi kaksikosta Barrie-Ceci olisi halukas jatkamaan Ontariossa.

– He eivät pysty kiinnittämään kaikkia kolmea, eivät välttämättä edes kahta heistä, LeBrun uskoo.

Seuran ensi kauden palkkakatosta on käytetty 11 pelaajan sopimuksiin peräti 65,5 miljoonaa dollaria. Sopimuksettomista puolustajista pelkästään Muzzinin ja Barrien tulevien sopimusten arvon uskotaan nousevan yhdessä päälle 13 miljoonan taalan.

Dubas saakin tehdä tulevana kesänä melkoisia taikatemppuja säilyttääkseen joukkueensa kilpailukyvyn myös puolustuksen osalta.