Mitä ihmettä piskuinen liigajoukkue tekee? Puolustaa loistavasti ja noussut jo suoran puolivälieräpaikan tuntumaan: ”Siihen olen erittäin tyytyväinen”

Historiallista Liigan pudotuspelipaikkaa havitteleva KooKoo on muovautunut yhdeksi sarjan suurimmista yllättäjistä lokakuun aikana. Esimerkiksi viidestä edellisestä pelistä KooKoo on kerännyt hienot 11 pinnaa maalieron näyttäessä lukemia 12-6.

Joukkue on antautunut viidessä edellisessä ottelussa varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla vain kerran per peli. Lisäksi esimerkiksi HIFK:ta, SaiPaa ja TPS:ää vastaan se ampui kotipeleissä noin laukauksen per minuutti.

Ennen lauantaita KooKoon neljä peliä putkeen oli päättynyt lukemin 2-1. Eilen Lahdessa joukkue sai hanansa auki murskaamalla Pelicansin 5-1.

– Viidennessä pelissä putkeen omiin meni yksi. Siihen olen erittäin tyytyväinen, päävalmentaja Jussi Ahokas (arkistokuvassa) myönsi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Kun ei tee kuin kaksi, on pakko puolustaa, Ahokas tuumasi puolestaan perjantaina SuomiKiekolle 2-1-voittoon päättyneen Ilves-pelin tauottua.

Hanojen aukeaminen miellytti. Kun Pelicans-voitto oli KooKoolle kauden ensimmäinen vieraissa, on joukkue tosiaan menossa oikeaan suuntaan.

– Nyt saimme tehokkuutta, maalinteko on tökkinyt. Ykkösketjun pelaajilla on ollut paikkoja, saimme ketsuppipulloa auki, Ahokas iloitsi.

KooKoossa maalien tekemiseen keskitytään jatkossakin.

– Totta kai yritämme terävöittää ja parantaa viimeistelyä koko ajan. Tärkeintä on, että pystymme haalimaan pisteitä. Se on se isoin juttu, mistä pelaamme, Ahokas heitti perjantaina.

Kouvolalaislauma on kerännyt pisteitä siihen malliin, että joukkue keikkuu Liigassa jo seitsemäntenä tasapistein edellä olevien Ässien ja Pelicansin kanssa. Maaleja kouvolalaiset ovat päästäneet 29 kappaletta, joka on kuudenneksi vähiten.

Huomionarvoista on se, että kahdessa kotipelissä joukkue romahti täydellisesti häviten sekä TPS:lle että Sportille luvuin 2-7.

KooKoon osalta kausi jatkuu tiistaina melkoisen mielenkiintoisella TPS-pelillä. Turkulaislauma on vajonnut kriisiin ja koko Liigan pohjille.

LUE LIIGAKAUDEN TOISESTA YLLÄTTÄJÄSTÄ, ELI JUKUREISTA OHEISTEN LINKKIEN TAKAA:
Kommentti: Liigan suuryllättäjä ansaitsee ylistyssanoja, vaikka luotsi haukkui omansa jäänrakoon – ”Luokaton suoritus”

Olisitko uskonut? Tässä on liigasyksyn suurin paukku – syvälle lytätty superyllättäjä ei polvistele mitään tai ketään: ”En pidä yllätyksenä…”