HIFK-pakin pelikielto vihdoin kärsitty! Paluuottelusta tulossa todellinen spektaakkeli – ”En ole mitään vastaavaa aiemmin kokenut”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n avainpuolustaja Ville Varakas on vihdoin kärsinyt kuuden ottelun pelikieltonsa ja palaa helsinkiläisryhmän kokoonpanoon lauantain TPS-ottelussa.

Varakas sai rangaistuksensa 18.syyskuuta pelatun JYP-ottelun myöhästyneestä taklauksestaan.

35-vuotias konkari on käyttänyt ajan harjoitteluun, mutta miettinyt myös tapahtunutta.

– Tietysti on pitänyt vähän kriittisesti tutkia omaa toimintaa, Varakas toteaa HIFK:n nettisivulla.

Varakas on seurannut läheltä HIFK-tähtisikermän tuskailua maalinteon kanssa. Joukkue on tehnyt Ässien ohella vähiten osumia koko Liigassa. Yhdeksässä kamppailussa maaleja on syntynyt ainoastaan 17.

– Pääsääntöisesti olemme pelanneet hyvin, mutta se viimeinen pisara on jäänyt uupumaan. Ehkä jonkinlaista juonikkuutta ja rentoutta tarvitaan lisää. Meidän täytyy myös pystyä tekemään matseista vastustajan maalivahdille hankalampia: mennä maalille röyhkeämmin maskiin ja lyömään irtokiekkoja sisään, helsinkiläisten varakapteeni painottaa ja jatkaa:

– Jokainen jätkä kuitenkin tietää, että olemme hyvä joukkue ja painamme päivittäin hyvin hommia. Tottakai viime matseissa on näkynyt jonkinlaista tuskaa – ja se on ihan luonnollista. Yritetään kääntää se positiiviseksi niin, että saataisiin sopivaa raivoa maalintekoon.

Varakkaan paluuottelu ei tule olemaan se tavallisin Liigan runkosarjapeli, sillä ottelutapahtumasta on tulossa melkoinen spektaakkeli.

HIFK:n pitkäaikainen pääsponsori KOFF tuo 200-vuotisjuhlansa kunniaksi paikalle 80-henkisen sinfoniaorkesterin. (voit lukea tapahtumasta lisää täältä)

Vantaan Viihdeorkesteri kuoroineen esittää tuolloin osaamistaan ottelun pelikatkojen ja erätaukojen ajan. Varakas suhtautuu tempaukseen mielenkiinnolla.

– Aina vähän erilaiset ottelutapahtumat kuulostavat hyvältä enkä ole mitään vastaavaa aiemmin kokenut, Varakas toteaa muistuttaen kuitenkin realiteeteista:

– Me pelaajat keskitymme kuitenkin peliin ja yritämme tarjota voiton kannattajille.