Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthews on ollut kohujen keskellä kauden alun kynnyksellä.

Puhuttavin tempaus tapahtui syyskuussa, kun Matthews oli ahdistellut kaveriporukkansa kanssa naisvartijaa ja näyttänyt hänelle pakaraansa. 22-vuotiasta jenkkihyökkääjää uhattiin tästä oikeustoimilla.

Jos naisvartijat olivat Matthewsin ensimmäinen kohde, niin seuraavaksi omansa saivat AHL-jyrät.

Matthews oli nimittäin nöyryyttänyt harjoitusottelussa Ottawa Senatorsin syvyyshyökkääjää Scott Sabourinia tavalla, joka aiheutti kiekkopiireissä paljon närää.

Matthews oli reagoinut Sabourinin ryttyilyyn yrittämällä tähystää Senators-hyökkääjän selästä, kuka ihme hän oikein on.

Ottawa Senatorsin puolustajajyrä Mark Borowiecki reagoi suorin sanoin Matthewsin ylimieliseen temppuun hänen joukkuetoveriaan kohtaan.

– Ihan rehellisesti, mielestäni se oli epäkunnioittavaa. Meitä kaikkia ei ole siunattu Auston Matthewsin tapaisella lahjakkuudella, valitettavasti – toivon, että minut olisi. Joidenkin meidän täytyy tehdä se vaikeimman kautta, Borowiecki tilitti The Canadian Pressin haastattelussa.

Viimeiset seitsemän kautta AHL:ssä pelannut Sabourin pääsee ensi yönä tekemään NHL-debyyttinsä, kun hän kirjaimellisesti taisteli harjoituskaudella itsensä Senatorsin avauskokoonpanoon.

Borowiecki haluaisikin nähdä Matthewsiltä enemmän ymmärrystä näitä nimettömiä kiekkosotureita kohtaan.

– En ole varma arvostaako Auston sitä, minkälaista on olla taistelija tuolla alhaalla (AHL) – se on rooli, jota hänen ei tarvinnut koskaan pelata. On rankkaa tietää, että joudut tappelemaan kaksinumeroisia määriä kauden aikana, matkustaa bussilla edestakaisin ja saada vain 70 000 dollarin palkkaa, Borowiecki jatkoi.

Sabourin ja Matthews kohtaavat kaukalossa jo ensi yönä, kun Senators ja Maple Leafs starttaavat NHL-kauden Suomen aikaan kello 02:00. Ottelusta tuskin jännitettä puutuu.

Lue myös: Nimi kannattaa muistaa jatkossa! Auston Matthewsin pilkkaama hyökkääjä pääsi kuittaamaan takaisin