Toronto Maple Leafsistä vapautunut huippupuolustaja Jake Gardiner allekirjoitti perjantaina 4-vuotisen sopimuksen Carolina Hurricanesiin, mikä tietää tungosta seuran alakertaan.

Joukkueella on nyt riveissä kahdeksan NHL-mitat täyttävää puolustajanimeä, mikä tietää suurella todennäköisyydellä lähtöpasseja ainakin yhdelle nykyrosterin pakeista.

Vahvimmin mediaspekulaatioissa on noussut esille 27-vuotias pitkäaikainen luottopuolustaja Justin Faulk, joka on aloittamassa viimeistä sopimuskauttaan reilun 4,8 miljoonan dollarin vuositulot takaavasta pahvistaan.

TSN:n Pierre LeBruin kertoo osapuolten neuvotelleen jatkosopimuksesta jo kuluneen kesän aikana. Tuloksettomina päättyneet neuvottelut saattoivat olla osaltaan edesauttamassa Carolinan seurajohdon päätöstä kiinnittää Gardiner takalinjoilleen.

Faulkin kauppaaminen viimeistään kesken alkavaa kautta tuntuukin nyt melko todennäköiseltä vaihtoehdolta, löytyyhän miehen takaa useita nuoria tulevaisuuden puolustajanimiä, kuten 23-vuotiaat Gustav Forsling ja Haydn Fleury, sekä 24-vuotias Brett Pesce.

Jokainen kolmikosta kärkkyy suurempaa roolia Hurricanesin takalinjoilla, minkä vuoksi seurajohto tehneekin tällä hetkellä töitä Faulkin raivaamiseksi nuorisotähtiensä tieltä. Vaihtoarvoa puolustajalle taatusti olisi, iskihän kahdeksan kautta Hurricanes-paidassa kiekkoillut kanukki päättyneellä kaudellakin tauluun komeat tehot 11+24=35.

LUE MYÖS: Chicago Blackhawks kiinnitti entisen ykköskierroksen varauksen – hinta ei päätä huimaa!

LUE MYÖS: Sidney Crosby myöntää – Phil Kesselin kauppaaminen kirpaisee Pittsburgh Penguinsia!