Liigatilastoihin keskittyvältä Liigadatan Twitter-tililtä käy selväksi, että sarjataulukon kärjessä paahtavan Tapparan kauden alku on kautta aikain kovin pääsarjassa.

Koskaan aiemmin kautta ei ole aloitettu kahdeksalla voitolla. Kaudella 1981-82 TPS toki voitti seitsemän ottelua ja pelasi yhden tasan. Tuolloin ei kuitenkaan pelattu jatkoaikaa, joten TPS:llä ei ollut mahdollisuutta samaan kuin Tapparalla.

#liigadata

@smliigadata
#Tappara:n kauden aloitus on siis #liiga:n historian paras, koskaan aiemmin ei ole aloitettu kahdeksalla voitolla. Kaudella 1981-82 #HCTPS kuitenkin voitti 7 ottelua ja pelasi yhden tasan. Tuolloin ollut jatkoaikaa, joten TPS:llä ei ollut mahdollisuutta samaan kuin Tapparalla.

Oheiseen tilastoon on lueteltu vasemmalta joukkue, kausi, ottelumäärä, voitot, tasapelit varsinaisella peliajalla, häviöt sekä jatkoajan tai voittolaukaukisan voiton tuoma lisäpiste. Sen perässä ovat tehdyt ja päästetyt maalit, pisteet ja pistemäärä, jonka joukkue olisi saavuttanut nykyisellä pistelaskumallilla.

Oikalla olevat kaksi viimeistä numeroa ovat runkosarjan ja kauden sijoitukset.

Tappara johtaa Liigaa 23 pisteellä, maalierokin on vakuuttava 34-14.

Uusi liigaviikko starttaa jo maanantaina Hämeenlinnassa ottelulla HPK-Lukko. SuomiKiekko-sivuston toimitus on seuraamassa ottelua paikan päällä.