Asiantuntija nostaa kissan pöydälle – kyteekö Jokereissa kriisi? ”Tällä tahdilla ei päästä edes pleijareihin”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jokerit saa keskiviikkona vieraakseen TsSKA Moskovan, joka nappasi viime keväänä KHL:n mestaruuden.

TsSKA ei ollut ihan timanttisessa iskussa heti kauden startatessa, mutta on päässyt nyt vahvaan vireeseen. tuoreimmassa ottelussa moskovalaiset kaatoivat kivikovan SKA:n Pietarissa. TsSKA on ollut Jokereille hankala vastus ja tuoreessa muistissa on monta hävittyä playoff-sarjaa heitä vastaan.

– TsSKA kova vastus, puolustava mestari. Vähän hakeva startti heillä, mutta ovat päässeet voittojen tielle. Nyt Jokerit mitataan. Se ei ole pystynyt kärkijoukkueita voittamaan kuin satunnaisesti ja nyt niitä tulee vastaan tällä viikolla kaksi.

– Jokereilla henkinen valmistautuminen ja taisteluilme on ollut tämän kauden matseissa jotenkin vajaa. Nyt ei ole sitä vaikeutta, että pitäisi motivoida itseään näihin peleihin. Äärettömän kovat vastassa ja fakta on, että pisteitä pitäisi alkaa käärimään. Tällä tahdilla ei päästä edes pleijareihin, toteaa SuomiKiekko-sivustolle Jokerien ex-peluri Esa Pirnes.

Jokerit on saanut ihan mukavasti tehoja irti, mutta omissa on soinut turhan tiuhaan. Puolustuspeli oli viime kaudella Jokerien heikkous ja sama ongelma vaivaa tällä kaudella, vaikka uusia miehiä on hankittu sillä ajatuksella, että koko joukkueen puolustuspeli olisi tiiviimpää. Ainakaan toistaiseksi se ei ole sitä ollut.

– 26 maalia tehty Jokereille kahdeksassa pelissä, ja se on tilasto mitä pitää pystyä parantamaan. Eikä tässä puhuta pelkästään puolustajista, vaan puolustajien, maalivahtien ja hyökkääjien, kaikkien pitää parantaa koko joukkueena puolustamista.

Upean uran Leijonapaidassa ja ympäri maailmaa seurajoukkueissa tehnyt Pirnes näki valonpilkahduksen Jokerien vaikeaan syksyyn maanantaisessa Lokomotiv Jaroslavl-ottelussa.

– Se oli hyvä voitto. Sitä ennen oli kolme tappiollista peliä ja niissä 14 päästetty omiin. Aika selkeä sapluuna oli saada puolustus kuntoon ja peli ilme paremmaksi. Se onnistui hyvin. Kolme maalia ensimmäisessä erässä ja seuraavissa hyvää puolustamista. Niemeltä ensimmäinen hyvä peli ja ensimmäinen voitto. Se on iso positiivinen asia koko joukkueelle, Pirnes toteaa.

Jokerit iskee yhteen TsSKA Moskovan kanssa tänä iltana klo 18.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ottelua ennakoidaan klo 18.00 alkaen.

Kimmo Mäkinen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!