Colorado Avalanchen riveihin kesällä Toronto Maple Leafsistä kaupattu keskushyökkääjä Nazem Kadri oli yksi Avalanchen kesän tärkeimmistä pelaajahankinnoista.

Tehokkaana ja rottamaisena hyökkääjänä pidetty Kadri ajaa vastustajansa raivon partaalle, sen sijaan omalle joukkueelleen mies on ylilyönnit välttäessään kullanarvoinen pelaaja.

Tämän myöntää myös 28-vuotiaan kanukin entinen pelikaveri, nykyisin itse St. Louis Bluesia edustava Tyler Bozak.

– Hän on selvästi Keskisen divisioonan kasvatti. Hän pelaa kovaa ja osaa laittaa kiekot verkkoon, Bozak ylistää Denver Postille.

Kadri ajautui Leafsissä kolmossentterin rooliin John Tavaresin hankinnan myötä. Sen sijaan Avalanchessa vastuuta lienee luvassa jälleen kahdessa kärkikentällisessä.

– Hänellä on mahtavat taito-ominaisuudet. Hän on ilkeä pelaaja, jota vastaan useat pelaajat eivät halua pelata. Kaikilla on käyttöä hänen kaltaiselleen pelaajalle, joka laittaa kroppaa likoon, tekee isoja maaleja ja pääsee vastustajan ihon alle. Todella hyvä all-around-pelaaja, Bozak luettelee.

Parhaalla kaudellaan 65 tehopinnaa muun hämmentämisensä lomassa taituroinut Kadri iski viime kaudella kolmossentterin roolissa Leafsille 73 otteluun varsin mukavat tehot 16+28=44.

Mikäli Kadri keskittyy tulevalla kaudella olennaiseen ja jättää ylilyönnit taakseen, on mieheltä lupa odottaa pisteiden valossa jopa uran ennätyssesonkia.