Seuraa vaihtanut NHL-konkari perusteli päätöstään: ”Haluan pelata Stanley Cupista kuten veljeni”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksia päättyneellä kaudella edustanut puolustaja Luke Schenn hylkäsi seuralta tulleen jatkosopimustarjouksen ja tarttui mieluummin viime kaudella NHL:n runkosarjan ylivoimaiseen tapaan voittaneen Tampa Bay Lightningin tarjoamaan sopimukseen.

29-vuotias puolustaja perustelee taustalla olleen puhtaasti urheilullisen menestyksen tavoittelun – palkkapussin kustannuksella. 11-vuotisella NHL-urallaan vain 12 pudotuspeliottelua pelannut konkari sai katsella keväällä vierestä nuoremman veljensä Brayden Schennin Stanley Cup -juhlia St. Louis Bluesin paidassa. Tämä oli viimeinen niitti seuran vaihdon taustalla.

– Ei kysymystäkään. Kun Tampa tuli kuvioihin, Stanley Cup oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni. Huippujoukkueessa pelaaminen tuo lisämotivaatiota myös kesätreeniin. Minulla ei ollut aiemmin mahdollisuutta päästä pitkälle pudotuspeleissä, joten siinä syyni siirtoon, Schenn kertoo The Athleticille.

– Olin ylpeä nähdessäni nuoremman veljeni voittavan Cupin. Sen jälkeen haluat sitä itsekin entistä enemmän.

Schenn allekirjoitti Tampa Bayn kanssa vuoden ja vain 700 000 dollarin sopimuksen. Miehen viime kauden lopulla edustama Canucks tarjosi tiettävästi puolustajalle tätä parempaa sopimusta. Kanadalainen on 1. kierroksen 5. varaus vuodelta 2008. Mies on pelannut urallaan 734 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 30+115=145.

LUE MYÖS: Kuolleen ex-NHL-tähden karu kohtalo paljastui – poliisi vahvisti: kyseessä itsemurha!

LUE MYÖS: 1000. NHL-ottelun veteraanihyökkääjä paljastaa: ura jatkuu!