Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvasella on syksyllä starttaavalla harjoitusleirillä erittäin haastava tehtävä edessään, kun hän yrittää saada paikan kivenkovasta Nashville Predatorsin NHL-ryhmästä.

The Athletic -lehden Predatorsin toimittaja Adam Vingan näkee, että ilman yllätyksiä 20-vuotiasta suomalaista tuskin nähdään NHL:n puolella hetkeen.

– Tolvanen ja Rem Pitlick taistelevat NHL-paikasta, mutta elleivät he suorastaan loista harjoitusleirillä, uskon heidän aloittavan kautensa AHL:ssä Milwaukee Admiralsissa. Kummatkin heistä voidaan lähettää AHL:ään ilman siirtolistalle joutumista, Vingan kertoo.

Vingan kuitenkin huomauttaa, että Tolvasen tulokassopimus voi tehdä hänestä vielä arvokkaan palasen Predatorsille.

– Tolvasen kehitys näyttäisi olevan oikealla reitillä, ja hän on omistautunut myös tähän prosessiin. En usko, että yksi ylimääräinen kausi AHL:ssä tekisi pahaa hänelle. Hän voi jatkaa siellä hyökkäystaitojensa kehittämistä. Predators on niin lähellä palkkakaton rajaa, joten he ehkä haluavat käyttää tulevaisuudessa hyödyksi Tolvasen tulokassopimusta. Mitä nopeammin hän on valmis NHL:ään, sitä parempi, toimittaja sanoi.

Suurimman osan viime kaudestaan Tolvanen vietti AHL:ssä, jossa hän keräsi 58 ottelussa pisteet 15+20=35. NHL:n puolella Tolvanen pelasi vain neljä ottelua. Näissä peleissä huippulupaava maalitykki teki yhteispisteet 1+1.