Edmonton Oilers hankki perjantaina riveihinsä kokeneen hyökkääjä James Nealin, joka saapuu seuraan Calgary Flamesistä vaihdossa toiseen viime vuosina alle odotusten pelanneeseen kallispalkkaiseen hyökkääjään Milan Luciciin.

Parhaalla kaudellaan 40 maalia NHL:ssä tykittänyt 31-vuotias Neal floppasi viimeisessä seurassaan Flamesissä pahemman kerran tehden viime kaudella vain seitsemän maalia. Oilersin GM Ken Holland uskoo silti miehellä olevan yhä annettavaa hyökkäyspäässä.

– Mielestämme James tulee olemaan kärkikuusikon hyökkääjä seurassamme. Hän on tehnyt vähintään 20 maalia kymmenellä yhdestätoista NHL-kaudestaan ja tulee saamaan kunnollisen paikan näyttää osaamistaan kahden kärkisentterimme rinnalla. Lisäksi hän tulee saamaan näyttöpaikan kahdesta ylivoimaviisikostamme, Holland lupaa NHL:n verkkosivuilla.

– Hän tulee saamaan paikan Connor McDavidin, Leon Draisaitlin tai Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalla, jotka kaikki osaavat luoda maalipaikkoja ketjukavereilleen. James on osoittanut urallaan, että saadessaan maalipaikan hän osaa myös laittaa kiekkoa maaliin, Holland muistuttaa takavuosien maalitykin potentiaalista.

Nealin vuosipalkka on viime kausiin nähden muhkeat 5,75 miljoonaa dollaria kaudessa, joskin nyt miehelle ollaan antamassa todellinen tilaisuus saada uransa vielä kerran raiteilleen.