Columbus Blue Jackets on kokenut kesän aikana useita järisyttäviä menetyksiä, joista suurimpia on kaksinkertaisen Vezina-voittaja Sergei Bobrovskin poistuminen seuran maalin suulta Florida Panthersiin.

Tämä puolestaan on lähtökohtaisesti avaamassa ykkösmaalivahdin paikan suomalaistorjuja Joonas Korpisalolle, joka on toiminut viime kaudet venäläistähden kakkosmiehenä.

The Fourth Period -sivuston toimittaja David Pagnotta heittää kuitenkin nyt ilmoille todella kovan väitteen, joka toteutuessaan veisi Korpisalon jälleen taustaviulun soittajan rooliin. Toimittaja väittää nimittäin Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen tiedustelleen jo aiemmin Los Angeles Kingsin kahteen Stanley Cup -voittoon urallaan torjuneen Jonathan Quickin hankinnan mahdollisuutta.

– Columbus sanoo jatkavansa eteenpäin Korpisalo ykkösenään, mutta voin nähdä heidän hyvinkin kääntävän katseensa uudelleen Quickiin jossain vaiheessa, Pagnotta uskoo.

Toimittaja uskoo joka tapauksessa Columbuksen antavan 25-vuotiaalle Korpisalolle sekä saman ikäiselle latvialaismaalivahti Elvis Merzlikinsille ensin aidon näyttöpaikan alkukaudesta. Sveitsin liigassa loistaneella Merzlikinsillä ei ole vyöllään vielä ainuttakaan NHL-ottelua, eikä Korpisalokaan ole pelannut parhaillaan yhden kauden aikana kuin 31 ottelua.

Kokeneen Quickin hankinta voisikin tulla ajankohtaiseksi tilanteessa, jossa kumpikaan kokemattomasta kaksikosta ei onnistuisi vakuuttamaan seurajohtoa ykkösmaalivahdin kyvyistään.

LUE MYÖS: Suomalaispojan upea taideteos Mikko Rantasesta leviää netissä – jopa NHL huomioi!