NHL:n varaustilaisuudessa kakkosena varaamaan päässeellä New York Rangersillä oli helppo työ poimia riveihinsä jäljelle jäänyt lupaus kaksikosta Jack Hughes-Kaapo Kakko.

Kun Rangers-pomo Jeff Gortonille muistutettiin asian helppoudesta, tämä muistutti hetken lavalla olleen todellisuudessa odotettua haastavamman johtuen suomalaislupauksen vaikeasti amerikkalaiseen suuhun istuvasta nimestä.

– Oikein sanottu aina siihen asti, kunnes minun piti sanoa se nimi. Se on vaikeampi kuin Jack Hughes, Rangersin GM Jeff Gorton vitsaili suomalaisen nimestä.

Seurapomo ei lataa 18-vuotiaan supertalentin niskaan liiallisia odotuksia, vaan nuorukaisen tilanteeseen palataan syyskuussa harjoitusleirien alkaessa.

– En halua sanoa, että odotamme häneltä 30 maalia, 80 pistettä tai vastaavaa. En haluaisi koskaan laittaa sellaisia odotuksia nuoren miehen harteille. Odotamme, että hän tulee valmiina ja auttaa meitä nopeasti. Hän on kuka on. Katsotaan, mitä se tarkoittaa syyskuussa, Gorton kommentoi medialle Kakon valinnan ratkettua.

– Hän tuo meille maalintekotaitoa, kokoa, taitoa, pelinäkemystä ja luisteluvoimaa, luetteli seuran Euroopan kykyjenetsinnästä vastaava Nikolai Bobrov.

–  Meille New Yorkissa tämä on käänteentekevä asia, siitä ei ole kysymystäkään. Loistava lahjakkuus, hyvä poika, jalat maassa -tyyppi, rauhallinen. Tuskin maltan odottaa että fanit Madison Square Gardenilla pääsevät näkemään tämän pojan kasvavan heidän silmiensä edessä. Siitä tulee upeaa, seuran puheenjohtaja John Davidson kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

LUE MYÖS: NY Rangers raivaamassa tilaa Kaapo Kakolle – Lähde: Nämä kaksi hyökkääjää myytävänä!