Pavel Datsjukin paluu NHL:ään lähellä – neuvotteleeko venäläislegenda jo sopimuksesta?

© Kuva: Getty Images

KHL:n jättiseura Pietarin SKA:ta kolmen viimeisen kauden ajan edustanut venäläislegenda Pavel Datsjuk, 40, havittelee paluuta takaisin NHL-jäille.

Urallaan 953 NHL:n runkosarjapeliä pelannut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ilmoitti muutama päivä sitten KHL-peliensä olevan nyt pelatut. Tämän kauden 54 runkosarajapelissä tehot 12+30=42 iskenyt taituri on nyt nähty perheineen Detroitissa, mikä on käynnistänyt välittömästi huhut miehen paluusta Red Wings -paitaan. Miehen visiitistä kertoi Detroit Free Pressin toimittaja Helene St. James.

Koko vuonna 2000 alkaneen NHL-uransa Red Wingsiä edustaneen Datsjukin pelaajaoikeudet kuuluvat tällä hetkellä Arizona Coyotesille, joskin sattumaa tai ei – venäläisen KHL-ura päättyy juuri kun Coyotesin NHL-oikeudet pelaajaan umpeutuvat kesällä.

Viimeistään Datsjukin saapuminen Detroitiin lienee merkki siitä, että venäläinen ainakin havittelee tosissaan paluuta autokaupunkiin miehen pitkäaikaisen pelikaverin Steve Yzermanin otettua äskettäin Red Wingsin GM:n paikan hoidettavakseen.

Datsjuk on pelannut urallaan 953 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 314+604=918. Umpitaitava keskushyökkääjä on valittu urallaan NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi peräti kolmesti.

LUE MYÖS: Huhut Jevgeni Malkinin siirron ympärillä kiihtyvät – siirtymässä toisen venäläistaiturin tutkapariksi?

LUE MYÖS: Takana täydellinen floppikausi! NHL-seuran palkkakuningas lyttää valmentajansa: ”Rankkaa kun ei saa vastuuta”