Takana täydellinen floppikausi! NHL-seuran palkkakuningas lyttää valmentajansa: ”Rankkaa kun ei saa vastuuta”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksin NHL-joukkueessa kovinta palkkaa nauttivan ruotsalaishyökkääjä Loui Erikssonin mennyt kausi oli mieheltä täydellinen rimanalitus tehojen romahtaessa täysin aiemmista kausista.

33-vuotias, kuusi miljoonaa dollaria kaudesta kuittaava lähes tuhannen NHL-ottelun veteraani iski 81 ottelussa vain 11 maalia ja yhteensä 29 tehopistettä, joten nimekkään laitahyökkääjän peliaika kutistui syystäkin kauden edetessä minimaaliseksi.

MM-kisoihin parhaillaan valmistautuva ruotsalainen myönsi HockeySverigen haastattelussa uskonsa olevan koetuksella. Varsinkin aiempaa puolustavampi rooli sapettaa konkaria.

– En saanut juurikaan vastuuta. Valmentaja ja minä emme tule toimeen 100-prosenttisesti. On hankalaa, kun et saa sitä luottoa, jonka olet tottunut saamaan muilta valmentajilta aiemmin urallasi. Tottakai asia on siinä mielessä rankkaa, Eriksson avautuu väleistään Canucks-päävalmentaja Travis Greeniin.

Eriksson uskoo itsellään olevan vielä paukkuja NHL:n eliittitason hyökkääjäksi. Miehen sopimus umpeutuu vasta kauden 2021-22 päätteeksi, joten konkarihyökkääjä aikoo ”jatkaa taistelua” pelipaikkansa eteen.

– Tunnen olevani yhä hyvä pelimies tähän liigaan, ruotsalainen naulaa.

LUE MYÖS: Huhut Jevgeni Malkinin siirron ympärillä kiihtyvät – siirtymässä toisen venäläistaiturin tutkapariksi?