Nolo sulaminen oli lähellä, Ruotsin luotsin pasmat menivät täysin sekaisin? Entinen NHL-pelaaja lyttäsi – ”Idioottimaista”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin ja Latvian välisessä MM-kisojen alkulohko B:n ottelussa riitti maanantaina panoksia yllin kyllin. Kolmen pisteen voitolla Latvia olisi noussut vielä taistelemaan puolivälieräpaikasta, ja samalla Tre Kronor olisi saanut jännittää jatkopaikan kohtaloa tiistaille asti.

Latvia olikin lähellä pistää Ruotsin pasmat totaalisen sekaisin. Roberts Bukarts nosti piskuisen kiekkomaan 4-4:ään ja osuman päähän siitä, että esille nostettu skenaario olisi saanut oikeasti bensaa liekkeihin.

Latvian neljäs häkki sai aikaan tapahtumasarjan, jonka seurauksena päävalmentaja Rikard Grönborg joutui kuuntelemaan mm. SVT:n asiantuntija Mikael Renbergin tylytystä.

Luotsi haastoi Bukartsin maalin, mutta sitä ei siltikään hylätty. Grönborgin turhan haaston myötä Latvia sai 4-4-osuman lisäksi vielä ylivoiman. Siis kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

Haasto vaikutti olevan televisionkin välityksellä kyseenalainen temppu.

– Se oli idioottimaista. Mielestäni se oli paitsio, kun näin sen ensimmäistä kertaa. Uusintojen jälkeen tapaus oli kuitenkin epävarmempi koko ajan, urallaan yli 700 NHL-otteluakin pelannut Renberg sanoi Aftonbladetin mukaan.

Hänen mukaansa Gröborg toimi muutenkin väärin.

– Jos luotsi on epävarma, ei sitä pitäisi kyseenalaistaa. Tilanne oli tasan, eikä haastoa tarvittu.

Latvia haki erikoisessa draamassa 4-4-tilanteessa tarvittavaa kolmen pisteen voittoa ilman veskaria. Aivan oikeaoppinen ja pakon sanelema riskipeli kostautui. Ruotsi niittasi lopulta 5-4-häkin ajassa 59.26.

LUE MM-KISOJEN TUOREIMMISTA MYÖS:
Kaapo Kakko vai Jack Hughes? Devilsissä ylistettiin suomalaista MM-panoksen takia: ”Ollut erittäin vahva, vakuuttava, dominoinut peliä”


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.