Liettuan maajoukkue odottaa maan suurimpien kiekkolegendojen Dainius Zubrusin ja Darius Kasparaitisin päätöstä liittyen huhtikuun 28. päivä alkaviin I-divisioonan MM-kisoihin.

46-vuotias Kasparaitis ei ainakaan vielä osaa sanoa, osallistuuko hän Kazakstanissa pelattavaan turnaukseen.

– Pidän maajoukkueen tunnelmasta. Meillä on kaikki mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Oloni on hyvä. Minut kutsuttiin maajoukkueeseen, mutta tiedättekö mitä? Olen kohta 47-vuotias ja se ikä tuntuu. Tällä hetkellä en voi vielä antaa varmaa vastausta, että liitynkö joukkueeseen, konkaripakki sanoi Allhockey.ru -sivustolle.

Kasparaitis lopetti ammattilaisuransa kauteen 2009-10, jolloin hän edusti KHL:ssä Pietarin SKA:ta.

Venäjän ja Neuvostoliiton maajoukkuetta edustanut puolustajalegenda on pelannut uran lopettamisen jälkeen kuuden kauden aikana yhteensä kahdeksan ottelua Liettuan pääsarjassa, jotta hän saisi edustusoikeuden Liettuan maajoukkueeseen.

Kasparaitis päätti NHL-uransa vuonna 2007. Hän on pelannut NHL:ssä yhteensä 863 runkosarjaottelua tehopistein 27+136=163. Pudotuspeleissä hän teki 83 otteluun tehopisteet 2+10=12.

Ikoninen New York Rangersin puolustaja debytoi viime keväällä Liettuan maajoukkueen mukana IB-divisioonan MM-kisoissa. Silloin miehen saldoksi jäi viiteen otteluun tehot 0+2.

Liettuan historian toinen NHL-pelaaja, 40-vuotias Zubrus päätti peliuransa vuoden 2016 Stanley Cup -finaaleihin, kun miehen joukkue San Jose Sharks kaatui Pittsburgh Pengunsille.

Puolustavana hyökkääjänä tunnettu Zubrus pelasi NHL-urallaan huimat 1293 runkosarjaottelua tehopistein 228+363=591.

Zubrus pelasi Kasparaitisin tapaan viime keväällä IB-divisioonan MM-kisoissa, tehden viiteen otteluun pinnat 0+6.

LUE MYÖS: Täydellistä dominointia luvassa – 10 miljoonan dollarin NHL-megatähti matkaa 1. divisioonan MM-kisoihin!