Tuukka Raskia tylytettiin NHL:ssä – Patrik Laineelta huvittavia kommentteja ”uudesta roolistaan”: ”Luulin, että aion ampua”

© Kuva: Getty Images

Patrik Laine on noussut viime aikoina valokeilaan hieman uudella tavalla. Maalilingoksi profiloitunut tykki alusti 4-3-voittoon päättyneessä Boston Bruins -pelissä jopa kaksi häkkiä. Winnipeg Jetsin tähti taisi itsekin olla yllättynyt tehoistaan 0+2=2.

– Luulin, että aion ampua. Sanoin parille joukkuekaverilleni, että jos en tiedä, mitä teen, en usko, että maalivahtikaan tietää, mitä teen, suomalainen veisteli Jetsin verkkosivuilla.

Kommenteista voi tietysti päätellä sen, että Laine taitaa suhtautua tekemiseensä tällä hetkellä varsin huumorilla. Tällä kaudella tehot 29+19=48 naulannut suomalainen on nakuttanut nyt kahdessa peräkkäisessä kamppailussa tehot 0+3=3.

Laine on myös pelillisesti taas raiteillaan hieman vaikeamman talven jälkeen. Kemiat tuntuvat kohtaavan joukkueessa, joka johtaa Keskistä divisioonaa.

– Olen alkanut oppia, mihin he haluavat mennä kiekon kanssa ja mihin he haluavat minun menevän. Tämä on ollut oppimisprosessi – oppimista jokaisesta pelistä ja treenistä.

– Viihdyn paremmin ja paremmin.

Toisen ilo on joskus toisen harmi. Bostonin veskari Tuukka Rask oli Laineen ja muiden jetsiläisten juonien edessä ottavana osapuolena.

– Jos tuon tason laukoja pääsee vetopaikkaan, siitä ei voi ainakaan tinkiä. Sen takia en ehtinyt enää vastaan syötön suhteen. Ei siinä sen kummempaa, 20 koppia ottanut Rask oli sanonut mm. Leijonat.comin mukaan.

Laineen ensimmäisen syöttöpisteen näet täältä ja nokkelan alustuksen täältä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA SUOMALAISJUTUISTA MYÖS:
Huimaa, Aleksander Barkov! Suomalaisen upea pistetehtailu NHL:ssä jatkuu, sivusi jo ennätystä

Patrik Laineen pudotuspelivaihde löytymässä? Maalitolppia ahkerasti kolistellut suomalainen syötteli Bostonin kumoon NHL:ssä

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…