Huimaa, Aleksander Barkov! Suomalaisen upea pistetehtailu NHL:ssä jatkuu, sivusi jo ennätystä

© Kuva: Getty Images

Vaikka Florida Panthersin Aleksander Barkov on tehnyt itseään NHL:ssä eniten tutuksi aivan huikeasta kahden suunnan luutimisesta, on hän viime aikoina saanut myös todellisen pistelingon leiman.

Pantteripaitojen kippari sivalsi perjantain vastaisena yönä 4-2-voittoon päättyneessä San Jose Sharks -mittelössä yhden syöttöpisteen nostaen kauden saldonsa jo lukemiin 30+48=78. Se on Barkovin yhden kauden kovin noteeraus.

Viime kausi toi samat pinnat, mutta vähemmän maaleja – 27+51=78. Kun kautta on vielä jäljellä muutamien pelien verran, kasvattanee sentteri ennätystään päälle 80:aan.

Florida-kapteeni on jatkanut pisteiden valossa nousukiitoaan kausi kaudelta, jos pisteitä kerrataan ihan debyyttikaudesta 2013-14 lähtien. Ne ovat 24, 36, 59, 52, 78 ja nyt siis myös 78.

Toki väliin on mahtunut yksi noususuhdanteen taantuma, mutta isossa kuvassa suomalainen on isossa kuvassa ollut pahempi ja pahempi pelote vastustajille.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Henkeäsalpaava tahti: NHL:n pistelinko pystyi uskomattomaan rajaan – Sidney Crosby ylsi samaan vuosia sitten

Patrik Laineen pudotuspelivaihde löytymässä? Maalitolppia ahkerasti kolistellut suomalainen syötteli Bostonin kumoon NHL:ssä

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…