Liigan runkosarjan arvosanat: Tässä ovat TOP 5 -riman alittaneet hyökkääjät

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarja on viimein tullut päätökseensä ja pudotuspelit pääsevät vauhtiin lauantaina. 60 otteluun mahtui jälleen runsaasti mielenkiintoisia käänteitä, läpimurron tehneitä pelaajia ja odotukset alittaneita pelureita. SuomiKiekko-sivusto päätti rankata pudotuspelejä odotellessa kiekkoilijat molemmista ääripäistä.

Tässä artikkelissa keskitymme odotukset alittaneisiin hyökkääjiin. Arvioissamme kiinnitimme huomiota pelaajan rooliin sekä tehtyyn tulokseen.

5. Manuel Ganahl, Pelicans/Lukko

Itävallan maajoukkueesta tuttu Manuel Ganahl oli paperilla mielenkiintoinen vahvistus Liigaan. Hän oli vuosia nakuttanut hyviä tehopisteitä nousevassa EBEL:ssä. Suomessa hän ei kuitenkaan ollut edes pelipaikan arvoinen. 47 ottelussa maalihanat jäivät avaamatta ja syöttöpisteitä kertyi kahdeksan kappaletta.

4. Juha-Pekka Hytönen, JYP

Sentterikonkari Juha-Pekka Hytönen ei ole enää vanhemmalla iällään 50 tehopisteen Liiga-tykki. Silti häneltä olisi voinut odottaa runsaasti johtajuutta ja kokemusta, mutta JYP pelasi ailahtelevaisesti ja sitoutumattomasti läpi kauden kokeneista runkopelaajista huolimatta. Kapteeni Hytönen paukutti runkosarjassa 19 tehopistettä.

3. Patrick Björkstrand, TPS

Viime kaudella Patrick Björkstrand ihastutti otteillaan ja näytti, että potentiaalia paljon kovempiinkin pistemääriin löytyy. Kaikki työkalut löytyvät pakista kovempiinkin liigoihin, mutta tällä sesongilla tanskalaishyökkääjä ei ole näyttänyt tähtistatuksen pelaajalta. 59 ottelussa hän sai aikaan vaivaiset tehot 10+10.

2. Antti Erkinjuntti, Tappara

Kun Antti Erkinjuntti lähti Sveitsiin, hän oli EHT-tason pelaaja ja Liigan parhaita laitahyökkääjiä. Hän nakutti tuolloin piste-ennätyksensä ja pelasi isolla sydämellä vaihdosta toiseen. Täksi kaudeksi Erkinjuntti palasi Tapparaan vain varjona entisestä itsestään. Hän teki runkosarjassa tehot 7+20, vaikka ympärillä pyörii erinomaisia pelimiehiä.

1. Topi Nättinen, SaiPa

Topi Nättinen tuli tähän kauteen Liigan supertähti-statuksella huikean läpimurtokauden jälkeen. Paperilla nuoren hyökkääjän piti olla mukana taistelussa pistepörssin kärkisijoista. Sen sijaan Nättinen taantui rivihyökkääjäksi, vaikka pelasi edelleen isossa roolissa. Kauden saldona syntyi tehot 3+16, 23 pistettä vähemmän kuin viime kaudella.

Lue artikkelisarjan muut jutut:
Tässä ovat TOP 5 -riman alittaneet puolustajat
Tässä ovat TOP 5 -riman ylittäneet puolustajat
Tässä ovat TOP 3 -riman ylittäneet maalivahdit
Tässä ovat TOP 3 -riman alittaneet maalivahdit
Tässä ovat TOP 5 -riman ylittäneet hyökkääjät

Valinnat: Toni Tuomala ja Miska Miettinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!