Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Kärpät-Ilves-sarjassa

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspelit jatkuvat loppuviikosta puolivälierillä. SuomiKiekko-sivuston Toni Tuomala ja Miska Miettinen ennakoivat jokaisen otteluparin joukkueet, ja antavat omat näkemyksensä siitä, kuinka kussakin taisteluparissa käy.

Tässä artikkelissa käydään läpi runkosarjassa ensimmäiseksi sijoittuneen Kärppien ja kahdeksanneksi päätyneen Ilveksen välinen sarja.

Kärpät – Ilves

(Runkosarjan voitot 4-0)

Kärpät:

Miettinen – Runkosarjan voittajajoukkue ei esittelyitä kaipaa. Talven 60 ottelun aikana jokainen osa-alue hioutui kuntoon, vähintään hyvälle tasolle. Ehkä suurin ja samalla ainoa kysymysmerkki on ylivoima, joka oli runkosarjassa vasta seitsemänneksi parasta. Edellä tässä tilastossa oli muun muassa jo kesälomilla oleva KalPa.

Kevään pudotuspelien kannalta isot kysymykset ovat ne, että mikä joukkue pystyy voittamaan Kärpät jollain ilmeellä neljästi? Entä mihin Kärppien liito voisi tyssätä? Ja miksi Kärpät ei marssisi mestaruuteen?

Ensimmäiseen on vaikeaa löytää vastausta, ja niin on kyllä toiseenkin. Kenties ainoa oululaisten marssin pysäyttävä tekijä voisi olla loukkaantumiset. Kolmanteen kysymykseenkin vastauksen löytäminen on pulmallista. Peli ei ole rakoillut millään tavalla, eivätkä johtajayksilöt näytä merkkejä hiipumisesta. Miksi näyttäisivät.

Tuomala – Kärpistä puhuttaessa on vaikea välttää ylisanoja. Päävalmentaja Mikko Manner on piiskannut joukkueensa hurjaan lentoon. Joukkue voitti runkosarjan miltei 30 sarjapisteen erolla kakkoseen verrattuna. Moni on vitsaillutkin, että ehkä Suomen kovin joukkue löytyykin Oulusta eikä Helsingistä.

Kärpillä on heittämällä Liigan paras maalivahti Veini Vehviläinen. Maalivahtinuorukainen pelasi häikäisevän runkosarjan, eikä sulaminen ole näköpiirissä ratkaisupeleissäkään. Hän torjui Kärpät mestaruuteen jo viime vuonna. Ensi vuonna osoitteena on todennäköisesti NHL.

Oululaisten hyökkäys oli vaikuttava jo syksyllä, kun Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi näyttivät, mihin pystyvät. Nyt joukkueeseen on lisätty Jussi Jokinen sekä Oskar Osala. Muualla Suomessa huudetaan jo uusia jakoja!

Runkosarjan perusteella Kärpät on ylivoimainen ennakkosuosikki mestariksi. Ainoastaan valtava kriisi tai jonkun toisen joukkueen sensaatiomainen onnistuminen voivat pysäyttää oululaisten kultajuhlat.

 

Ilves:

Miettinen – Ilvekselle pudotuspelien aloittaminen 1. kierrokselta saattoi olla jopa etu. Teemu Rautiainen, Arttu Ruotsalainen, Eemeli Suomi ja jopa Mark Flood saivat hanansa auki. Pelaajat ovat takoneet 3-5 pinnaa per mies, joten itseluottamuksen voisi kuvitella olevan katossa.

Ilveksen ainoa tapa Kärppien horjuttamiseen on tietysti yksilöiden onnistuminen. Hanat eivät taatusti olisi auenneet tuolla tavalla Kärppiä vastaan. Nyt eläintarha tai vastaava on kuitenkin karisteltu harteilta. Se voi myös olla Ilvekselle edes jonkinlainen etu, että joukkue joutui urakoimaan jo veitsi kurkulla 1. kierroksen matseissa. Eikä tupsukorvilla ole tietysti mitään hävittävää.

Vaikeaa tulee silti.

Tuomala – Ilves pääsee ottelusarjaan kuumana, ja siinä on heidän iskunpaikkansa. Laadukas joukkue on saanut pelata jo kolme laadukasta kamppailua, kun taas Kärpät lähtee sarjaan kylmiltään. Nappaamalla muutaman yllätysvoiton sarjan alkuun Ilves voi horjuttaa oululaisten mestaruushaaveita.

Tamperelaisilla on koossa erinomainen ryhmä, mutta silti horisonttia värittävät synkät pilvet. Runkosarjan huonompi sijoitus käy nyt vain kalliiksi, kun ainoa paperilla lyömätön joukkue tulee tässä vaiheessa vastaan. Jos tupsukorvat jatkavat mitalipeleihin, on kasassa kiekkotarina, jota ei unohdeta miesmuistiin.

Näin käy:
Kärpät jatkoon voitoin 4-1.

LUE MYÖS:
Liigan puolivälieräennakot: Näin käy Pelicans-HIFK-sarjassa

Liigan puolivälieräennakot: Näin käy TPS-HPK-sarjassa