Florida Panthersin Keith Yandle on uskomaton teräsmies. Pantteripaitojen 32-vuotias pakki on nimittäin pelannut taalajäillä nyt peräkkäin ällistyttävät 776 runkosarjan kamppailua. Se on kautta historian viidenneksi pisin peräkkäin pelattujen otteluiden putki.

Puolustaja on pelannut kaudesta 2009-10 lähtien jokaikisessä edustamansa joukkueen runkosarjan pelissä, ja putki alkoi tätä edeltävänä talvena.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Keith Yandle of the @FlaPanthers is skating in his 776th consecutive regular-season game and tied Craig Ramsay for the fifth-longest “Ironman” streak in NHL history.

#NHLStats: atnhl.com/2XoJJrt #FLAvsCOL

Putki alkoi aikoinaan Phoenix Coyotesin takalinjoilla, jonka lisäksi jenkki on edustanut myös sitä seurannutta Arizona Coyotesia sekä NY Rangersia ja nyt Floridaa. Kaudella 2014-15 hän pelasi seurasiirron takia jopa 84 runkosarjan peliä.

Yandle ei ole voittanut urallaan mitään merkittävää. Kaudella 2014-15 hän oli pakkien syöttöpörssin ykkönen 46 napsulla. Runkosarjassa puolustaja on luutinut yhteensä 886 ottelussa tehoin 94+421=515, 51 pudotuspeliottelun saldo on 6+25=31.

Kaikkien aikojen otteluputkitilaston kärki on Doug Jarvis 964 mittelöllä. Aktiiveista Yandleakin korkeammalla on neljäntenä keikkuva Dallas Starsin hyökkääjä Andrew Cogliano 830 peräkkäisellä taistelulla.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA SUOMALAISJUTUISTA:
Mikko Rantasen tuoreella seuratoverilla erikoinen ottelu – iski heti maalin vielä viime viikolla edustamansa joukkueen verkkoon!

Upeaa, Pekka Rinne! Suomalaistähti torjui taas historiallisesti merkittävän voiton NHL:ssä

Mikael Granlundilla ei kiirettä uuteen joukkueeseensa – näin tuore pomo kommentoi suomalaisen tilannetta

Kasperi Kapanen petrasi taas ennätystä NHL-jäillä – yllättävä taho hullaantui maalista täysin

Mikael Granlundin hullu päivä: kaupattiin uuteen joukkueeseen, kihlatun synnytys alkoi – seurapomo pahoitteli ajankohtaa