Liigassa katastrofaalisesti pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle vajonnut JYP tiedotti kotisivuillaan maanantaina vapauttaneensa luotsi Lauri Merikiven päävalmentajan paikalta.

Tilalle astuu joukkuetta jo aikoinaan luotsannut Risto Dufva, jonka sopimus kestää kauden loppuun asti. Merikiven ja JYPin sopimus on kolmivuotinen, mutta sopimuksen rakenne mahdollisti sopimuksen purun tässä vaiheessa kohtuullisin ehdoin molemmin puolin.

– Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, Dufva sanoo.

Dufva on aiemmin valmentanut JYPiä reilun neljän kauden ajan aikavälillä 2007-12. Hän johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2009.

Tuore paluumuuttaja on lisäksi voittanut päävalmentajana neljä kertaa Mestiksen mestaruuden. Liigassa hän on valmentanut JYPin lisäksi, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita.

Hurrikaanipaidoilla on kova työ, jos ja kun se haluaa nousta kiinni pudotuspelipaikkoihin. Sillä on jatkopaikkaan eroa kahdeksan pinnaa, kun runkosarjaa on pelattu noin kaksi kolmasosaa.