Mitä tulikuuma Mikko Rantanen miettii ällistyttävästä vireestään? Näin suomalainen kommentoi huimaa liitoaan

© Kuva: Getty Images

Vaikka sensaatiomaista kautta pelaava Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen keikkuu NHL:n pistepörssissä kakkosena, eivät massiiviset pinnat 17+45=62 ole saaneet suomalaisen arkea ilmeisestikään muuttumaan mitenkään erityisesti.

– En ikinä lähde kauteen sellaisilla tavoitteilla, että haluan tehdä näin ja näin monta maalia tai pistettä ennen joulua, Nousiaisten lahja maailmalle valaisee NHL.comin suomenkielisten sivujen haastattelussa.

Nuorten maailmanmestari kuitenkin tiesi, että onnistumisia voi tulla. Tällä kaudella nähty liekehdintä on silti yllättänyt.

– Tiesin kyllä, että jos pääsen pelaamaan entisten ketjukavereiden kanssa, niin onnistumisia tulee. En miettinyt mitään numeroita, siinä mielessä ne ovat tulleet vähän yllätyksenä.

Suomalainen on pelannut tällä kaudella pääasiassa Kanadan Nathan MacKinnonin ja Ruotsin Gabriel Landeskogin kanssa. Jostain kumman syystä ketju kuitenkin hajoitettiin taannoin, ja Avalanchen tuorein ykkösketju on nyt mallia Tyson Jost – MacKinnon – Rantanen.

Landeskog viiletti 2-3-jatkoaikatappioon päättyneessä Los Angeles Kings -pelissä kakkosketjussa Alexander Kerfootin ja J.T. Compherin kanssa.

Suomalainen painoi ketjumuutoksista huolimatta LA:ta vastaan syöttöpinnan.

– Aika vähän niitä pisteitä tulee mietittyä. Kyllä sen asian tiedostaa, mutta ei sitä hirveästi mieti. Pisteet ja maalit lasketaan vasta, kun ne ovat taululla. Turha ennustaa etukäteen, millaisia lukuja kauden lopussa voisi olla.

Colorado rypee jo peräti viiden ottelun pituisessa tappioputkessa. Sen osalta kausi jatkuu ensi yönä San Jose Sharksia vastaan.