Liigan täydellisen flopin tähtihyökkääjä lähti – näin kirpaisevan oloista siirtoa kommentoitiin

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa pudotuspelien ulkopuolelle jäävä Ässät tiedotti perjantaina nettisivuillaan, että tehohyökkääjä Jarno Kärki siirtyy Sveitsin pääsarjaan. Tällä kaudelle floppijoukkueessa komeat pisteet 17+13=30 iskeneen pelaajan lähtö oli luonnollisesti kirpaisevan oloinen, mutta oikea päätös.

– Palasin Poriin hakemaan uutta kehitysaskelta urallani ja sain sen täällä. On hieno mahdollisuus päästä Sveitsin pääsarjaan pelaamaan ja olen Ässille kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Seuran omana kasvattina ymmärrän myös Ässien tilanteen ja näkisin, että tämä siirto hyödytti molempia osapuolia, Kärki sanoi kiittäen joukkuetta ja faneja.

Myös Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi siirron taustoja.

– Päätöstä helpotti, kun keskustelimme pelaajan kanssa kahden kesken ja hän ilmoitti tulevaisuuden tavoitteekseen ulkomailla pelaamisen. Hän pääsee Sveitsissä hyvään seuraan ja ympäristöön. Lisäksi siirto on taloudellisessa mielessä Ässien kannalta merkittävä.

– Jarno Kärki oli iso pelaaja joukkueessa ja suuri porilainen Patasydän. Tämä ei tietenkään ollut helppo päätös.

Ässien kausi on mennyt totaalisen pipariksi. Ennen perjantain kierrosta se oli kerännyt 41 ottelussa surkeat 39 pinnaa ja vain kahdeksan suoraa voittoa.

LUE LIIGASTA LISÄÄ TUOREIMPIA:
Uuden kultakypärän tehot ällistyttävät – Yle Urheilu: Liigan kriisijoukkueen tehomies lähtee Eurooppaan

Twitter-päivityksessä virhe – liigajoukkue kuittasi erheen huvittavasti: ”Haetaan erilaista lähestymiskulmaa”