Eihän tämä voi olla enää totta! Liigassa uhkaavasti vajoavalle joukkueelle taas takaisku – ennätysmies sivuun

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga tiedotti nettisivuillaan, että sarjan kurinpitodelegaatio on määrännyt Sportin Jyri Niemelle yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Pelicans-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Uransa parasta liigakauttaan pelaava pakki tööttäsi Pelicansin Severi Lahtista joukkueiden välisen koitoksen toisessa erässä. Tuomaristo lätkäisi tilanteesta Niemelle 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Sivuilla kirjoitettiin mm., että vaikka lahtelaisjoukkueen nuori taituri oli tilanteessa matalassa peliasennossa ja hänen vartalonsa kääntyi vähän ennen taklausta, kurinpitodelegaatio pitää Niemen tilanteen pelaamista huolimattomana. Hänen kätensä aiheutti Lahtisen pään osumisen laitaan.

Uhkakuvia

NY Islandersin vuoden 2008 kolmoskierroksen varaukselta jää väliin lauantain paikallispeli Lukkoa vastaan. Vaikka kyseessä nyt onkin vain yksi ottelu, tuli kakku ehkä pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

Yhden kauden ennätyspisteensä (3+12=15, +9) iskeneen Niemen edustama Sport on vajonnut neljän pelin tappiokierteeseen ja viimeiselle jatkajan paikalle. Kun samaan aikaan herännyt JYP piinasi ennen perjantain pelejä jo kolmen pisteen päässä, voitaneen Niemen pelikiellon olevan luonnollisesti karu takaisku.

LUE LIIGASTA TUOREIMPIA MYÖS:
Twitter-päivityksessä virhe – liigajoukkue kuittasi erheen huvittavasti: ”Haetaan erilaista lähestymiskulmaa”

Uuden kultakypärän tehot ällistyttävät – Yle Urheilu: Liigan kriisijoukkueen tehomies lähtee Eurooppaan